Subsidie energiebesparing eigen huis

Bent u van plan om uw huis of appartement beter te isoleren? U kunt bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie aanvragen.

Energiebesparende maatregelen

U ontvangt subsidie wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. U kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas.

Subsidie op isolatieglas

Onder hoogrendementsglas valt HR++ en triple-glas. Vervangt u al het glas voor hoogrendementsglas, dan telt dit als één maatregel. Triple-glas wordt in de regeling wel als extra beloond met een hoger bedrag per vierkante meter en met de mogelijkheid ook subsidie te ontvangen voor de bijbehorende kozijnen.

Voorwaarden subsidie energiebesparing eigen huis

Om in aanmerking te komen voor subsidie op hoogrendementsglas moet u voldoen aan het minimaal aantal vierkante meters. Een klein overzicht hiervan kunt u onderaan deze pagina vinden.

Een goede isolatiewaarde: voor HR++ glas een U-waarde van maximaal 1,2 en voor triple glas een U-waarde van maximaal 0,8. De U-waarde geven de isolatiewaarde van het glas aan.

Aanvraag indienen subsidie energiebesparing eigen huis

Om de subsidie aan te vragen moet u eerst onze offerte accepteren. Daarmee kunt u aantonen wat u van plan bent om de maatregelen daadwerkelijk door te voeren. 

Op de website van RVO.nl staat een formulier waarmee u de aanvraag kunt indienen.

Meer informatie vind u op milieucentraal.nl, RVO.nl en op Overheid.nl

 

Maatregel Minimale kwaliteit Minimale hoeveelheid Subsidie per m2
   U in W / m2K Tussen woning

 Hoek woning

/2 kap

Vrijstaand  Etage   
 HR++ glas  U≤ 1,2  10 m2  12 m2  15 m2  8 m2  € 35
 Triple glas  U ≤ 0,8          € 45