Let op! Tijdens de feestdagen hanteren wij, en onze afhaallocaties, aangepaste openingstijden. Lees hier meer.

Glazen keuken achterwand

Meer afbeeldingen

 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand
 • Glazen keuken achterwand

Glazen achterwanden (keuken)

Availability: In voorraad

€ 0,00 excl. BTW € 0,00 incl. BTW

Een op maat gemaakte glazen keuken achterwand is een strakke en trendy oplossing om uw keuken de extra luxe uitstraling te geven die het al jaren verdient. Niet voor niets zijn glazen achterwanden een opkomende trend. Achter de kookplaat kunt u zonder probleem gehard glas toepassen (behalve Lacobel). De glazen keukenachterwanden zijn gehard en hierdoor hittebestendig. Bestel gemakkelijk bij ons online uw glazen achterwand voor diverse interieur doeleinden. Wij leveren interieur en keuken achterwanden voor een scherpe discount prijs! Desgewenst in elke RAL kleur.

Voordelen glazen achterwanden

Glazen keuken achterwanden zijn niet alleen, mooi maar bieden ook praktische voordelen. Meestal zijn ze verkrijgbaar uit een stuk en daardoor makkelijk schoon te maken. Spetters en vetspatten veroorzaakt tijdens het koken kunt u dus eenvoudig verwijderen. Doordat een glazen keuken achterwand geen of minder naden heeft blijft er geen vuil in de naden achter, hierdoor hoeft u nooit meer voegjes te schrobben. Glazen achterwanden maken uw keuken optisch niet alleen maar groter, maar geven nog eens een extra luxe uitstraling aan uw keuken.

Glassoort voor keuken achterwanden

Glazen keukenachterwanden zijn verkrijgbaar in 4 verschillende glasgroepen:

 • Groep 1: Blank gehard glas of Draadglas
 • Groep 2: Lacobel / Planilaque
 • Groep 3: Geëmailleerd glas of Emalite/ Colorbel
 • Groep 4: Gehard enkelglas op Diamant in elke gewenste RAL kleur

Achterwand van glas inmeten en op maat bestellen

Onze inmeet-deskundigen kunnen het glas voor de keuken achterwand exact inmeten voor € 75,00 ecl. BTW! Tevens kunnen we de glazen achterwand bij u thuis bezorgen voor slechts € 27,00 excl. BTW. Gebruik onze configurator voor het samenstellen van glazen achterwanden voor glasgroep 4 Gehard enkelglas op Diamant

Glazen keuken achterwanden configurator

Voor de overige 3 glasgroepen volgt u het onderstaande stappenplan om uw ideale glazen keukenachterwand samen te stellen:


   Stap 1 Kies uw glassoort  Stap 2 Kies eventueel voor montage

OF

Details

Verschil tussen de 4 beschikbare glasgroepen

U dient als klant de juiste keuze te maken van het toe te passen glas tegen de achterwand van uw keuken. Er zijn vele mogelijkheden van goedkoop tot heel duur. Uw samenstelling van het glas en de prijs van het glas is afhankelijk van veel factoren.

 • Draadglas is een voordelige optie. Vaak wordt dit aangebracht door middel van schroeven. Het voordeel hiervan is dat je het glas kunt verwijderen als er tussen het glas en de muur vuil is gekomen.
 • Ook blank gehard glas kan op deze manier worden verwerkt.
 • Het voordeel van geëmailleerd glas en Lacobel gekleurd glas is dat je er niet door heen kunt kijken. Je kunt dan deze ruiten ook onzichtbaar bevestigen met een spiegellijm. Voor geëmailleerd glas betaald u eenmalig € 75,00 aanmaakkosten per kleur.
 • Lacobel gekleurd glas kan alleen niet toegepast worden achter een kookplaat, omdat deze ruit ongehard is. Dan dient u te kiezen voor geëmailleerd glas.

Voor meer informatie over de verschillende glasgroepen download u de brochures in bovenstaande tabblad bijlagen!

Glazen achterwand laten bewerken

Wanneer u uw glazen keuken achterwand heeft gekozen is het eventueel noodzakelijk om het glas te laten bewerken. U heeft hierbij de keuze uit om het glas te laten slijpen en gaten in het glas laten te boren. Indien er sparingen in het glas moeten komen kan Glasdiscount.nl dit voor u te verzorgen. Voor sparingen e.d. verzoeken wij u een mail te sturen met daarin een tekening met de juiste afmetingen en de vormen van de sparingen.

Discount prijzen voor glazen achterwanden

Glasdiscount.nl kan de prijzen van de glazen achterwanden zo scherp houden, door u zelf te laten inmeten. Monteren is in de meeste gevallen vrij eenvoudig zelf te doen. Houd er rekening mee dat u bij het plaatsen van de stopcontacten de stroom even afsluit. Overtuig u van onze scherpe online prijzen!

Indien u er van overtuigd bent dat u de juiste keuze heeft gemaakt, kunt u online zelf uw keuken achterwand bij ons bestellen. U kunt dit doen door uw glaskeuze te maken en de juiste maatvoering in te vullen.

Levering glazen achterwand

Wij leveren dit product in Nederland (m.u.v. de waddeneilanden) en in België in de provincies Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. De levertijd van op maat gemaakte glazen keuken achterwanden bedraagt ca. 20 á 25 werkdagen.

Advies nodig voor een glazen achterwand voor uw keuken?

Wanneer u advies, speciale wensen of andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop/advies van Glasdiscount via het telefoonnummer: 055- 843 42 02 / 055-843 27 81 of stuur een e-mail naar: info@glasdiscount.nl. Stuur een email met de gewenste maten, aantallen en afleveradres en wij sturen u geheel vrijblijvend een offerte toe.

Extra informatie

Beslagset N/B

Bijlagen

View FileBrochure Geëmailleerd glas deel 1    Grootte: (1.6 MB)
View FileBrochure Geëmailleerd glas deel 2    Grootte: (823.9 KB)
View FileGeëmailleerd glas kleuren    Grootte: (492.46 KB)
View FileGeëmailleerd glas kleurspecificatie    Grootte: (11.36 KB)
View FileBrochure Lacobel deel 1    Grootte: (6.78 MB)
View FileBrochure Lacobel deel 2    Grootte: (1.06 MB)
View FileLacobel kleuren    Grootte: (1.45 MB)

Verzenden of afhalen

Op deze pagina vindt u meer informatie de levering en/of het afhalen van bestellingen.

Afhalen

Levering

Levertijd

Verzendkosten Nederland

Verzendkosten België

 


 

Afhalen

Orders met een combinatie van glas en glastoebehoren kunt u desgewenst afhalen vanaf onze standplaats in Loenen (gld.). Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Orders van alleen glas kunnen daarnaast ook afgehaald worden bij onze afhaalpunten in Almelo, Amsterdam, Arnhem, Den Helder, Eindhoven, Emmen, Groningen, Loenen, Rijswijk of Zwolle. Afhalen op deze locaties brengt extra kosten met zich mee. Als de leverdatum van de fabriek bekend is, krijgt u van ons een mail met daarin de afhaaldatum en de adresgegevens van de afhaalvestiging.
Veiligheid is een groot item voor Glasdiscount.nl. Daarom zijn onderstaande aandachtspunten opgesteld om deze te waarborgen.

 1. Melden, inschrijven en wachten bij de receptie;
 2. Glas wordt door een medewerker van de vestiging naar het buitenterrein gebracht;
 3. Kinderen zijn op het gehele terrein van de afhaalvestiging niet toegestaan;
 4. Het personeel van de vestiging is niet bevoegd u te helpen om glaswerk in een auto of ander vervoersmiddel te plaatsen;
 5. In verband met uw veiligheid en de veiligheid van het aanwezige personeel dienen alle veiligheidsvoorschriften en aanwijzingen altijd te worden opgevolgd;
 6. Hou rekening met het transport en bedenk vooraf hoe u het glaswerk gaat vervoeren, eigen verantwoordelijkheid!;
 7. Korte broek, T-shirts met korte mouwen en open schoenen (Crocs, teenslippers, sandalen etc.) zijn niet toegestaan;
 8. Handschoenen zijn verplicht.

Let op: Deze punten dienen te allen tijden opgevolgd te worden!

De afhaalpunten hebben geen glastoebehoren op voorraad liggen. Heeft u een order geplaatst van glas en glastoebehoren en wilt u het glas afhalen bij één van de afhaalpunten, dan zijn wij helaas genoodzaakt alsnog € 9,50 excl. btw aan verzendkosten in rekening te brengen voor de glastoebehoren.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Kleinere orders leveren wij zelf uit.

Levering

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. In België kunnen wij leveren in de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Orders vanuit België kunnen niet via de website verwerkt worden en kunt u per mail aanvragen.

Een bij Glasdicount.nl bestelde order dient vooraf betaald te worden. Na ontvangst van uw betaling wordt de order geplaatst bij de fabriek.

Wij gaan er vanuit dat u de order met zorg samen heeft gesteld en deze goed heeft gecontroleerd zodat de order geen onjuistheden bevat. Wijzigingen binnen 24 uur kunnen nog verwerkt worden. Na 24 uur is de order definitief en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Als er na 24 uur toch wijzigingen doorgevoerd moeten worden, zullen de kosten bij u in rekening worden gebracht.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Hierdoor beperken wij de transportkosten en kunt u profiteren van scherpe prijzen. Zodra de leverdatum vanuit de fabriek bekend is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Deze data zijn te allen tijde onder voorbehoud. Tijdens het productieproces kunnen problemen ontstaan, zoals ruitbreuk, waardoor de opgegeven leverdatum niet haalbaar is. Uiteraard doen wij ons best om dit te voorkomen. Houdt daarnaast ook rekening met onze vaste leverdagen, zie overzicht transportroutes. Wij maken gebuik van derden voor de logistieke afhandeling. Hierdoor hebben wij niet de mogelijkheid om te controleren of het glas daadwerkelijk geladen is en op de opgegeven dag wordt geleverd. Gelukkig wordt 99% van orders op tijd geleverd. Een exacte levertijd kunnen wij niet opgeven.

Bij het plaatsen van de order bij de fabriek geven wij uw telefoonnummer door. De fabriek kan dan eventueel rechtstreeks contact met u opnemen voor een afspraak. Doordat de levertijd op kan lopen krijgen wij niet altijd de exacte leverdatum door van de fabriek. Om transportkosten te besparen proberen ook zij de orders zo voordelig mogelijk te bundelen. Het kan in een uitzonderlijk geval voor komen dat de glasorder geleverd is zonder dat u een leverdatum door heeft gekregen. Ondanks onze inspanningen kan dit niet altijd voorkomen worden.

Glasorders worden altijd op de begane grond gelost. De grote glasorders en order met grote ruiten worden geleverd op een glasblok. De glasbok dient u binnen 4 weken leeg te maken en af te melden. Daarna betaald u bokkenhuur á € 2,50 per dag. Woont u in een gebied waar transport door een vrachtauto met oplegger combinatie niet mogelijk is, dan dient u dit van tevoren aan te geven. Anders bestaat de kans dat uw bok ver van de gewenste losplek gelost wordt, dit kan niet de bedoeling zijn.

Heeft u grotere ruiten besteld (> 1,5 m2) dan dient er iemand thuis te zijn om te helpen bij het lossen. Een ruit van 1,5 m2 weegt al snel 35 kg en is daardoor niet alleen te tillen. Voor kleinere ruiten hoeft u niet thuis te zijn. In dat geval kunt een paar latjes klaar leggen en een briefje ophangen op de plek waar u het glas gelost wilt hebben. Controleer uw glasorder altijd op eventuele fabricagefouten.

Bij een combinatieorder van glas en glastoebehoren zullen de glastoebehoren en eventuele ventilatieroosters waarschijnlijk eerder geleverd worden. Deze producten worden met een pakketdienst verzonden.

LET OP! Plaats bij uw adresgegevens geen postbus nummer. Wij kunnen hier geen verzending voor aanmaken.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van hetgeen u besteld heeft. Afhankelijk van de voorraad en de routes die gereden worden kan de levertijd een paar dagen eerder of later uitvallen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden proberen we leveringen in de 'uithoeken' van ons land zoveel mogelijk te combineren. Wanneer er een levertijd bekend is krijgt u vanzelf een e-mail met alle informatie. Wij kunnen helaas niet eerder leveren dan de opgegeven levertijd.

 • Glastoebehoren zoals kit, band en blokjes proberen wij, mits op voorraad, nog dezelfde dag te verzenden.
 • Enkele beglazing heeft een levertijd van ca. 5 á 10 werkdagen.
 • Isolerende beglazing heeft een levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
 • Gehard glas heeft vanwege de extra bewerkingen een levertijd van ca. 15 á 20 werkdagen.
 • Glazen keuken achterwanden hebben een levertijd van ca. 20 á 25 werkdagen.
 • Geslepen glas heeft over het algemeen een langere levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
De bovenstaande levertijden zijn echter indicaties. Het kan door eventuele drukte/vakanties en dergelijke uitlopen. Zorg er dus voor dat u pas een afspraak maakt met uw glaszetter/schilder nadat u uw glas heeft ontvangen.

Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Transportroutes
    Regio Vaste leverdag
    West Dinsdag
    Noord-West Ma t/m vr
    Noord-Oost Woensdag
    Zuid-Oost Vrijdag
    Zuid-West Donderdag
    (Vlaams) België o.v.b. Vrijdag

 Leveringsschema 

Verzendkosten Nederland

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten (kleine order toeslag) van € 17,50 excl. btw in rekening. Deze producten worden door ons speciale glastransport geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 17,50 + € 9,50 = € 27,00 excl. btw.

Verzendkosten Nederland
Glasproducten € 17,50
Glastoebehoren €   9,50
Glas en glastoebehoren € 27,00
Bij orders hoger dan > € 400,00 Gratis
Lichtstraten € 27,00
Lichtstraten vanaf € 1000,00 Gratis

 
De verzendkosten worden automatisch aan uw winkelwagen toegevoegd.
Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten. 

Verzendkosten België

Uw orders worden door ons verzonden naar de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten van € 75,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een transporteur geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 15,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 75,00 + € 15,00 = € 90,00 excl. btw.

Voor orders boven € 1.000,00 excl. btw brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Verzendkosten België
Glasproducten € 75,00
Glastoebehoren € 15,00
Glas en glastoebehoren € 90,00
Bij ordergrootte alleen glas > € 1.000,00 Gratis!!!!


Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.