• Al 18 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Geleverd door heel Nederland en Vlaanderen (België)
Aanmelden

Glazen lichtstraat maken

Op zoek naar een glazen lichtstraat dat zorgt voor meer daglicht en op maat gemaakt wordt?

Een lichtstraat zorgt voor veel natuurlijk daglicht in de woning. Steeds meer bewoners ervaren dat als comfortabel en prettig. Het is een feit dat de aanwezigheid van daglicht een van de randvoorwaarden is voor het realiseren van een prettig en gezond binnenklimaat. Niet voor niets vindt je in vrijwel elk gebouw een lichtstraat. Lichtstraten komen steeds vaker voor in de ontwerpen van architecten en designers. Zij zien het potentieel in de lichtstraat om een donkere, sombere ruimte om te zetten in een zee van natuurlijk licht. In tegenstelling tot een traditionele aanbouw met plat dak, creëert een aanbouw met lichtstraat een geweldig ruimtelijk effect.

Lichtstraten leggen het accent op een ruimte! Het maakt van bijvoorbeeld een kookeiland, eetkamer of zithoek een heerlijke lichte en comfortabele ruimte. Ook geeft een lichtstraat een buitengevoel. Ook als de weersomstandigheden niet goed zijn, krijg je binnen toch het gevoel buiten te zijn.

Glazen lichtstraat op maat gemaakt

De lichtstraat wordt compleet samengesteld geleverd. De lichtstraten zijn leverbaar met verschillende glassoorten. Afhankelijk van de ruimte, ligging en uw persoonlijke wensen wordt de juiste keuze gemaakt. Een prachtige lichtstraat met het klemprofiel van Glasdiscount voor uw gebouw, kantoor of industriehal bestelt u gemakkelijke online tegen discount prijzen bij Glasdiscount:

Voordelen glazen lichtstraat

  • Slanke profielen voor een strak en fraai uitzicht naar buiten
  • Een langere levensduur
  • Hogere isolatiewaarde
  • Een lichtstraat van glas levert constante prestatie qua isolatie, daglichttoetreding tijdens de gehele levensduur
  • Een glazen lichtstraat blijft altijd transparant, verkleurt en krast immers niet.
  • Een glazen lichtstraat op een plat dak is bestand tegen weersinvloeden.
  • Een aluminium lichtstraat (bijvoorbeeld lichtstraat op plat dak) veroorzaakt in tegenstelling tot een kunststof lichtstraat geen geluidsoverlast bij regen of hagel.

Glazen lichtstraat dak maken

Een zadeldak lichtstraat heeft twee schuine zijden. Dit maakt de vorm van een schuin puntdak. Je hebt ook een lessenaarsdak. Dit is een zijde van de zadeldak lichtstraat. Een lessenaarsdak kan tegen de muur geplaatst worden of vrijstaand geplaatst worden. Voor het monteren aan de muur hebben wij speciale muurbevestigingsprofielen. Een lichtstraat zorgt voor optimaal lichtinval in jouw woning of overkapping waardoor de ruimte groter lijkt. Daarnaast geeft voldoende lichtinval een prettige leefomgeving. Ook wordt de ruimte automatisch iets hoger, aangezien de lichtstraat op een opstand geplaatst wordt.

Onze lichtstraten zijn in twee kleuren verkrijgbaar: Antraciet en wit. Glasdiscount biedt lichtstraten aan in vaste maten, maar je kunt ze ook volledig op maat bestellen. Ga naar de lichtstraten! Alle lichtstraten worden als compleet pakket aangeboden. Hierbij krijg je het meranti houten frame, het glas (enkel, dubbel of zonwerend glas). Het glas voor een overkapping is altijd gelaagd.

Mocht je geen totaalpakket willen bestellen, maar ben je alleen op zoek naar de profielen? Geen probleem. Bekijk de dakbeglazingsprofielen van de lichtstraten. Deze profielen zijn te gebruiken om veiligheidsglas te monteren op een lichtstraat dak. Dit zorgt voor een professionele afwerking en nette look. De profielen zijn los te bestellen maar kunnen ook als complete profielset worden gekocht. De profielsets worden geleverd met klemprofiel, RVS schroeven, een aluminium afdekkap, oplegrubber en beglazingsrubber. Bij het bestellen van een lichtstraat wordt er automatisch een handleiding meegeleverd. Voor een de verschillende type handleidingen zijn er verschillende handleidingen geschreven. Hierin staat hoe je in 10 eenvoudige stappen een zadeldak lichtstraat moet monteren, welke materialen er geleverd worden en welke gereedschappen je zelf nodig hebt.

Advies glazen lichtstraat

Elk huis is anders en iedere lichtstraat moet aan jou wensen voldoen en goed in verhouding staan met de ruimte waarin deze gesitueerd wordt. Wanneer je advies, speciale wensen of andere vragen heeft, kan contact opnemen met de afdeling verkoop/adviesvia het e-mailadres: info@glasdiscount.nl.