• Al 16 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Meerdere afhaallocaties binnen Nederland
Aanmelden

Transparante Zonnepanelen

Wij van Glasdiscount zijn continu bezig met het verbeteren van ons assortiment. Dit kunnen wij niet alleen, hier hebben we ook hulp van onze klanten bij nodig. Daarom willen we u graag vragen om een korte vragenlijst in te vullen over transparante zonnepanelen.

Dit is een voorbeeld hoe de transparante zonnepanelen er in een lichtstraat uitzien. De transparante zonnepanelen hebben een transparantie van 20%

Bent u op zoek naar vernieuwende toepassingen voor uw lichtstraat? En wilt u tegelijkertijd energie opwekken? Maak dan kennis met de transparante zonnepanelen van Glasdiscount. De panelen zijn multifunctioneel omdat ze dienen als glasdak, zonwering en zonnepaneel. Daarnaast heeft het ook nog eens voor een fraai uiterlijk. De dunne film transparante zonnepanelen kunnen zowel verwerkt worden in houten- als aluminiumconstructies en passen bij veel type woningen.

De transparante zonnepanelen worden in de eerste instantie aangeboden voor het plaatsen in lichtstraten. Wij zouden graag uw mening over deze toepassing willen hebben. In de toekomst zullen wij de toepassingen gaan uitbreiden in serres, overkappingen en veranda's.

De zonnepaneel dat in het glas zit verwerkt wordt ook wel een CdTe zonnepaneel genoemd. Voordelen hiervan zijn:

• Goedkoper in aanschaf en een kortere terugverdientijd.

• Fraai uiterlijk door het ontbreken van een aluminiumrand.

• Glas oppervlak, waardoor er minder vuilaanhechting is.

• De positie ten opzichte van het zuiden, alsmede de hoek is minder kritisch dan bij andere soorten panelen, waardoor er meer toepassingsmogelijkheden zijn.

• Duurzaam door het gebruik van gelaagd glas.

• 100% recyclebaar.

• Milieuvriendelijker dan kristallijne panelen door lagere energiekosten en lagere CO2 uitstoot bij productie.

De panelen dienen aan een omvormer gesloten te worden. Als u al zonnepanelen op uw gebouw heeft, dan kunnen de zonnepanelen op uw huidige omvormer aangesloten worden. Let wel op: Het maximum aantal watt mag niet overschreven worden! U dient een extra of grotere omvormer aan te schaffen als dit het geval is. Het installeren van de zonnepanelen dient te gebeuren door een erkend installateur.

De panelen zijn leverbaar vanaf 7 mm veiligheidsglas tot 60 mm HR++ glas. De zonnepanelen hebben een standaardafmeting van 600 x 1200 mm. Bij projectmatige toepassingen zijn op maat gemaakte panelen leverbaar.

Elektrische prestaties bij: 1000W/m2, 25 graden celcius, AM 1,5

Specificatie ASP-ST1-54 ASP-ST1-72 ASP-st1-81
Nominaal vermogen 54w 72w 81w
Open circuit spanning 122.1V 122.1V 122.1V
Voltage bij max vermogen 96.1V 96.1V 96.1V
Stroom bij max vermogen 0.56A 0.75A 0.85A
Transparantie 40% 20% 10%

Dit is een voorbeeld hoe transparante zonnepanelen eruit zien t.o.v. normaal isolatieglas. De transparante zonnepanelen hebben een transparantie van 20%