Warm edge kader

Een "warm edge" afstandhouder, ook wel bekend als een "warm edge spacer", is het onderdeel van isolerend dubbelglas dat tussen de glaspanelen wordt geplaatst om de afstand tussen hen te behouden. De term "warm edge" verwijst naar het vermogen van deze afstandhouder om warmteverlies aan de rand van het raam te verminderen in vergelijking met oudere, minder efficiënte afstandhouders.

Traditionele afstandhouders, vaak gemaakt van aluminium, staal of een combinatie van materialen, kunnen koudebruggen veroorzaken langs de randen van het raam. Dit kan leiden tot condensatie, warmteverlies en verminderde energie-efficiëntie van het raam. Warm edge afstandhouders zijn ontworpen om deze problemen te verminderen door materialen met lagere thermische geleidbaarheid te gebruiken, zoals kunststofcomposieten of roestvrij staal met een thermische onderbreking.

De gemiddelde verbetering tegenover een standaard aluminium kader betreft een U-waarde van 0,1 tot 0,2 W/m2K van het raam (kozijn + glas). Ook kan een Warm edge afstandhouder het risico op condensvorming aan de binnenzijde van het glas verbeteren door een verminderde koudebrug aan de rand van het glas. Kortom, warm edge afstandhouders zijn een belangrijk onderdeel van moderne energiezuinige raamconstructies, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

 

Warm edge afstandhouders leveren wij in 2 uitvoeringen.


TGI (Technoform Glass Insulation)

Deze bestaat uit kunststof materiaal met een rug van edelstaal . Dit zorgt voor een zeer lage warmtegeleiding en optimale gas- en dampdichtheid. Wanneer de zwarte afstandhouder gecombineerd wordt met dubbel- of driedubbel glas, dan verbetert het de isolatiewaarde van het hele raam.

TPS (Thermal Plastic Spacer)

Thermisch vloeibaar gemaakt Kunststof dat tussen de beglazing kan worden gekit. Deze methode biedt meer flexibiliteit in spouwbreedte echter is niet geschikt voor toepassingen als triple glas of wanneer glasroeden in de spouw gewenst zijn.