• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Glasband en -tape

1-18 van 21

Pagina

1-18 van 21

Pagina

Waarom glasband gebruiken?

Om goede kwaliteit glas op een goede manier te plaatsen is ook de bescherming van glas van groot belang. Glasband staat bekend als een vast product voor het plaatsen van glas. Het hoort in hetzelfde rijtje thuis als glaslatten, neuslatten, en beglazingskit. De beglazingsband zorgt ervoor dat het glas niet direct in contact komt te staan met de kozijnsponning en de houten glaslatten. Als je geen glasband gebruikt, dan komt het glas dus wél direct in contact met de constructie, waardoor er kans is dat de ruit breekt. Naast het verzorgen van direct contact zorgt glasband voor een goede verdeling van winddruk van buitenaf. Hierdoor blijft het glas ook met harde windstoten en heftige weersomstandigheden beter op zijn plek zitten en is de kans dat de ruit beschadigd zo klein mogelijk. Glasband zorgt er daarnaast voor dat het glas een goede ventilatie krijgt.

Welke glasband dikte heb ik nodig?

Glasbandjes bij Glasdiscount hebben altijd een breedte van 9 mm. Dit is de meest toegankelijke dikte voor glasband, waarbij de perfecte ondersteuning aan het glas gegeven, terwijl er niet onnodig veel kit gebruikt hoeft te worden bij het afkitten. De combinatie van zowel de ondersteuning en de hoeveelheid kit maakt dat de meest gebruikte breedte voor glasband 9 mm is. Het belangrijkste verschil in de glasband zit hem in de dikte. Zo biedt Glasdiscount het volgende aan wat betreft glasband: Glasband 2 mm, Glasband 3 mm en Glasband 4 mm.

De dikte van de glasband heeft te maken met de kitvoeg en de diepte van de sponning. Tegenwoordig hebben de meeste kozijnen een sponning tussen de 15 en 17 mm diep. De aanbevolen kitvoeg (aanbevolen door glasproducenten) is 24 kubieke mm, daarmee zorg je voor de beste ventilatie rondom je glas. Met een celband van 9 x 4 mm krijg je over het algemeen de beste ventilatie van het glas. Glasbanden van 2 en 3 mm dikte worden uitsluitend gebruikt voor meer ondiepe sponningen.

Brandwerende glasband

Brandwerende glasband is glasband die zorgt voor een betere brandwerendheid van beglazing. Brandwerende glasband dient altijd in combinatie gebruikt te worden met brandwerend glas. Brandwerende beglazingsband dient net zoals alle andere beglazingsbanden netjes afgekit te worden. De brandwerende beglazingskit is bestand tegen temperaturen tot 1100°C. Kerafix brandwerende glasband verspreid geen toxische of schadelijke stoffen wanneer het wordt geplaatst of verbrand.

Glasband plaatsen

Het celband dient zo op de sponning en de glaslatten aangebracht te worden dat aan de bovenkant van de band nog 5 a 6 mm ruimte over blijft. Deze ruimte wordt later gevuld met kit. Op deze manier ontstaat de beste ventilatie rondom het glas.

Glasband bestellen

Bestel eenvoudig de gewenste glasband. Je kan online altijd de door jou gewenste product bestellen. De bestelling is eenvoudig en snel te plaatsen. Daarnaast kan je veilig betalen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Ook voor andere glasproducten en materialen ben je bij ons aan het juiste adres. Glasdiscount is al 16 jaar de grootste glasleverancier van Nederland. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in maatwerk en leveren wij inmeetservice met de daarbij horende maatgarantie.

Advies Glasband

Heb je nog andere vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling.