• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Steel look deuren

Een industriële binnendeur is helemaal van deze tijd. Steeds vaker zien we de industriële deur terug in een huiselijk interieur, terwijl het voorheen alleen in kantoorpanden voor mogelijk werd gehouden. Tegenwoordig zien we glazen steellook deuren steeds vaker in woonkamers, slaapkamers of badkamers.

Industriële steellook binnendeur

Om te bepalen wat voor soort steellook deur er nodig is, bepaal je eerst het type kozijn. Er bestaan steel look deuren voor een stomp kozijn, opdek kozijn en zonder kozijn. (Als je geen kozijn hebt, dan kun je kiezen tussen een taatsdeur of een deur waarbij de scharnieren in de muur geboord worden).

Enkele pendeldeur (met zijlicht)

De meest voorkomende variant van een steellook deur is de enkelependel deur. Hierbij is het optioneel om naast de deur een zijlicht toe te voegen. Dit kan handig zijn in bouwsituaties waarbij een enkele deur te breed wordt en een dubbele deur niet wenselijk is. 

Dubbele pendeldeur (met zijlicht)

Dubbele pendeldeuren worden vaak toegepast in bredere doorgangen zoals de opening van de keuken naar de woonkamer. Door het grote glasoppervlak van een dubbele pendeldeur geeft deze variant het ultieme verbindingsstuk tussen twee ruimtes. 

Taatsdeur

Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderkant van de deur. De deur wordt in plaats van in de muren (zoals bij een normale deur het geval is) in het plafond en de vloer gemonteerd. Omdat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as. Taatsdeuren hebben geen kozijn nodig en worden in een afgewerkte sparing geplaatst.

Het verschil tussen een stompe deur en een opdek deur

Het verschil tussen een stompe deur en een opdek deur kun je herkennen aan de buitenrand van de deur en de sluiting met het kozijn. Bij een stompe deur is de buitenkant vlak en sluit de deur binnen het kozijn. Bij een opdekdeur heeft de buitenrand een opdekrand, de deur sluit daardoor op het kozijn. Ook de scharnieren tussen beide opties verschillen. Bij een stompe deur krijg je het binnendeur scharnier 13100 geleverd, bij een opdekdeur krijg je het 13160 scharnier (met paumelle) geleverd.

De uitvoering van een glazen binnendeur met steellook

Binnendeuren met een stalen frame worden onder de 2.2 m2 uitgevoerd in gehard glas met een dikte van 8 millimeter. Wanneer de glazen deur groter wordt dan 2.2 m2, dan wordt er gebruikgemaakt van gehard glas van 10 millimeter. Gehard glas zorgt voor optimale veiligheid. Mocht de binnendeur breken dan heb je geen last van glasscherven en is de kans op verwondingen minimaal omdat het glas uiteenspat in duizenden kleine glassplinters. De stalen uitstraling van de glazen binnendeur wordt gecreëerd door rondom de glasplaat aluminium U profielen (20x15x3mm) aan te brengen. 

Glazen binnendeur met optimale gebruiksvriendelijkheid

Stalen deuren staan over het algemeen bekend om het zware en robuuste materiaal. De deuren zijn hierdoor vaak lastig en zwaar in gebruik. Met de glazen steel look deur van Glasdiscount krijg je wél de uitstraling van een stalen deur, maar wordt het geheel door de aangebrachte aluminium strips niet zo zwaar en lomp als daadwerkelijke stalen deuren. Vandaar dat steellook deuren van Glasdiscount een gebruiksvriendelijker alternatief zijn voor de traditionele stalen deuren.

Steel look glazen deur met vakverdeling

Bij het kiezen van een steellook binnendeur kun je kiezen voor een vakverdeling in de glazen deur. Wanneer je kiest voor een vakverdeling heb je keuze uit twee vakken, drie vakken, vier vakken, zes vakken of negen vakken. De vakverdeling wordt aangebracht middels aluminium platstrips (20x2mm). De platstrips worden weergegeven zoals op de afbeeldingen. De afstand tussen de vakken is afhankelijk van de totale afmetingen die de deur krijgt.

De levertijd van een glazen steel look binnendeur

Steel look binnendeuren hebben een levertijd van 10 tot 15 werkdagen. Bij de bestelling kun je invullen van welke verzendmethode je gebruikt maakt. Hierbij kun je kiezen tussen afhalen op locatie of verzending. De verzending van Glasdiscount wordt gedaan door heel Nederland, dus ook op de Waddeneilanden.