• Al 18 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Geleverd door heel Nederland en Vlaanderen (België)
Aanmelden

Steel look

Een industriële binnendeur is helemaal van deze tijd. Steeds vaker zien we de industriële deur terug in een huiselijk interieur, terwijl het voorheen alleen in kantoorpanden voor mogelijk werd gehouden. Tegenwoordig zien we glazen steellook deuren steeds vaker in woonkamers, slaapkamers of badkamers.

9 producten

9 producten

Industriële steellook binnendeur

Om te bepalen wat voor soort steel look deur er nodig is moet je kijken naar het type kozijn. Er bestaan steel look deuren voor een stomp kozijn, opdek kozijn en zonder kozijn. (Als je geen kozijn hebt dan kun je kiezen tussen een taatsdeur of een deur waarbij de scharnieren in de muur geboord worden).

Enkele pendeldeur (met zijlicht)

De meest voorkomende variant van een steellook deur is de enkelependel deur. Hierbij is het optioneel om naast de deur een zijlicht toe te voegen. Dit kan handig zijn in bouwsituaties waarbij een enkele deur te breed wordt en een dubbele deur niet wenselijk is. 

Dubbele pendeldeur (met zijlicht)

Dubbele pendeldeuren worden vaak toegepast in bredere doorgangen zoals de opening van de keuken naar de woonkamer. Door het grote glasoppervlak van een dubbele pendeldeur geeft deze variant het ultieme verbindingsstuk tussen twee ruimtes. 

Taatsdeur

Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderkant van de deur. De deur wordt in plaats van in de muren (zoals bij een normale deur het geval is) in het plafond en de vloer gemonteerd. Omdat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as. Taatsdeuren hebben geen kozijn nodig en worden in een afgewerkte sparing geplaatst.

De uitvoering van een glazen binnendeur met steellook

Binnendeuren met een stalen frame worden standaard uitgevoerd in gehard glas met een dikte van 8 millimeter. Gehard glas zorgt voor optimale veiligheid. Mocht de binnendeur breken dan heb je geen last van glasscherven en is de kans op verwondingen minimaal omdat het glas uiteenspat in duizenden kleine glassplinters. 

Eenvoudig gebruik van steellook deur

Stalen deuren staan over het algemeen bekend om het zware en robuuste materiaal. De deuren zijn hierdoor vaak lastig en zwaar in gebruik. Met de glazen steel look deur van Glasdiscount krijg je wél de uitstraling van een stalen deur, maar is het door de aangebrachte stalen strips niet zo ontzettend zwaar en lomp. Vandaar dat steellook deuren van Glasdiscount een mooier alternatief zijn voor de traditionele stalen deuren. 

Steel look glazen deur met vakverdeling

Bij het kiezen van een steellook binnendeur kun je kiezen voor een vakverdeling in de glazen deur. Wanneer je kiest voor een vakverdeling heb je keuze uit twee vakken, drie vakken, vier vakken, zes vakken of negen vakken. Je ziet bij het samenstellen van de producten hoe de precieze indeling van de vakken eruit zien.