• Al 20 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Vloerveren

Een vloerveer is een hydraulische veer, die in de vloer gemonteerd wordt. Vloerveren zorgen ervoor dat uw deuren na het openen volledig zelfstandig weer sluiten. 

Wanneer moet je kiezen voor een vloerveer? 

Vloerveren zijn ontworpen om een deur te openen zonder de toepassing van scharnieren. Dit type veer wordt veelal toegepast bij glazen deuren. Alle componenten van de vloerveer worden in de vloer of in de deur ingebouwd. Om deze reden zijn de vloerveren nagenoeg onzichtbaar en zorgen voor een luxe uitstraling. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vloerveer? 

Allereerst is het van belang om in beeld te hebben welk merk je zou willen. Wij van Glasdiscount hebben vloerveren beschikbaar van de merken Bohle, Assa Abloy en Dorma. Alle drie deze merken zijn goed van kwaliteit. Vervolgens is het handig om te kijken wat voor door je thuis hebt en dat je een beslagset kiest wat mooi bij de deur en het interieur van jouw huis past. Glasdiscount gaat hierin met de tijd mee en zo leveren wij de verschillende vloerveren in verschillende afwerkingen. 

Is de vloerveer zichtbaar na de montage? 

Vloerveren zijn nauwelijks zichtbaar. Doordat deze manier van montage zonder scharnieren is zorgt dit voor een strakke en vrijwel onzichtbare afwerking. Ondanks dat het nauwelijks zichtbaar is, blijft het wel volledig functioneel. 

In welke kleuren verkopen wij vloerveren? 

Glasdiscount beschikt over twee kleuren vloerveren. Deze zijn in ons assortiment te vinden. Wij beschikken over vloerveren met een rvs-afwerking en een zwarte afwerking. Dit zijn doorgaans ook de meeste gekozen afwerkingen voor een beslagset. 

Hoe bevestig je een vloerveer? 

Voor de meeste vloerveren dien je gaten in de grond te boren. Vervolgens bestig je de vloerveer door middel van schroeven aan de vloer. Bij de vloerveren van het merk Dorma is dit echter anders. Deze monteer je door een gat in de vloer te maken waar het zogenaamde “motortje” in geplaatst kan worden (zie vorm van de vloerveer). 

Werken vloerveren op elke deur? 

Nee vloerveren werken zeker niet op iedere deur. Een vloerveer heeft een maximale draagkracht die niet overschreden dient te worden. Om te weten of een specifieke vloerveer geschikt is voor jouw deuren is het van belang om te kijken naar het maximale gewicht wat de veer kan dragen, maar ook naar de maximale afmetingen van de deur. 

Vragen over vloerveren 

Voor meer vragen over vloerveren of specifieke situaties verwijzen wij je graag door naar onze contact pagina. Hier kun je alles vragen met betrekking tot vloerveren.