• Al 20 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Lichtstraat lessenaarsdak op maat

2 producten

2 producten

Wat is een lessenaarsdak lichtstraat op maat?

Een lessenaarsdak is een dakvorm bestaande uit één dakvlak of dakschild waarbij een aflopende helling is aangebracht. Glasdiscount adviseert om een bij plaatsing een hellingshoek tussen de 5 en 15 graden aan te houden. Hierdoor is de ene zijde van het lessenaarsdak hoog en de andere kant lager, waardoor het water wat op de lichtstraat komt van de lichtstraat af loopt. Het voordeel van een lessenaarsdak ten opzichte van een zadeldak is dat hij ook tegen de muur gemonteerd kan worden. Onze lessenaarsdak lichtstraten zijn volledig op maat leverbaar. Kies voor het aantal vakken, de glassoort en de exacte maatvoering in millimeters. Glasdiscount regelt de rest! Het enige wat je nog moet doen is de montage van de lichtstraat. Bij bestelling van de lichtstraat worden geen isolerende materialen meegeleverd.

Prijs Lessenaarsdak lichtstraat op maat

De prijs van een lessenaars lichtstraat op maat is afhankelijk van de totale afmetingen en het aantal vakken. Het zelfbouwpakket van de lichtstraat op maat wordt aangeboden tegen een zeer scherpe prijs. Het glastype van de lichtstraat speelt een rol bij de prijsbepaling van de lichtstraat. Zo heb je bijvoorbeeld een 1 vaks lessenaarsdak op maat met 44.2 enkel veiligheidsglas. Deze lichtstraat heeft een maximale breedte van 3100 millimeter en een maximale diepte van 950 millimeter. Op onze website hebben we ook 6 vaks lessenaars op maat met ZHR++ zonwerend glas. Een 6 vaks lessenaars lichtstraat heeft een maximale breedte van 5250 millimeter en een maximale diepte van 3000 millimeter. Gelaagd zonwerend ZHR++ glas is duurder dan HR++ dubbel glas. Gelaagd enkel glas is de goedkoopste optie wat betreft het glas. De gelaagde dubbelglas varianten hebben wel een betere isolatie dan het gelaagde enkelglas.

Lessenaarsdak lichtstraat op maat kopen?

Een lessenaars lichtstraat op maat heeft een moderne uitstraling. Omdat de lichtstraat volledig op maat geleverd wordt biedt het uitkomst voor veel bouwkundige vraagstukken. Een lessenaarsdak is uitermate geschikt om creatief te verwerken in het dak. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld om de dakbedekking door te laten lopen op een deel van de lichtstraat. Dan valt de lichtstraat perfect bij de huidige uitstraling van het dak van de woning en profiteer je toch van een enorme toename van lichtinval.

Eenvoudige montage van een lessenaars lichtstraat

Bij bestelling van een lessenaars lichtstraat krijg je een duidelijke handleiding meegestuurd. Zo kun je in een paar eenvoudige stappen zelf je lessenaars lichtstraat bevestigen. De opstand dien je zelf te plaatsen, deze wordt niet meegeleverd. Het houten meranti frame van de lichtstraat zit wél in het complete bouwpakket. De balken van het houten frame zijn 62 millimeter breed. Heb je een vraag of interesse in een lessenaarsdak lichtstraat die volledig op maat is samengesteld? Stuur een mailtje naar lichtstraat@glasdiscount.nl