• Al 20 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Lichtstraten

Een lichtstraat is een venster dat in het plafond van een plat dak, veranda, of aanbouw is geplaatst. Door het glas van de lichtstraat komt licht naar binnen. Een lichtstraat wordt vaak geplaatst in plafond van ruimtes die donker zijn, zodat in de ruimte meer zonlicht binnenkomt. Dit zorgt voor een comfortabel en natuurlijk gevoel. De ruimte lijkt door het lichtinval optisch groter. Dit verbetert ook de leefbaarheid van de ruimte. Daarbij zorgt daglicht ervoor dat je een betere concentratie krijgt én een goed humeur. Ten slotte krijgt de aanbouw een karakteristieken uitstraling.
Lichtstraat

 


Een lessenaarsdak of zadeldak lichtstraat

De lichtstraten van Glasdiscount zijn beschikbaar als lessenaarsdak of zadeldak. Een Lessenaarsdak is één schuin aflopend dakvlak. Wij adviseren om de hellingshoek van het lessenaarsdak tussen de 5 en 15 graden te monteren. Hierdoor loopt al het water en vuil er vanzelf af. Een zadeldak is een dakvorm die bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakdelen. Hierdoor krijgt de lichtstraat de karakteristieke dakvorm. De zadeldak lichtstraten worden zo gezaagd dat de hellingshoek altijd ongeveer 15 graden wordt. Een lichtstraat is van zichzelf niet isolerend.

Lichtstraat in verschillende afmetingen kopen?

Onze lessenaars lichtstraten en zadeldak lichtstraten zijn te verkrijgen in vaste maten. Maar we kunnen ze ook compleet op maat gemaakt leveren. Onze vaste maten zijn op voorraad en hebben dus snelle levertijden. De lichtstraten die op maat gemaakt worden hebben iets meer tijd nodig om geleverd te worden, aangezien alle materialen volledig op maat gezaagd worden. We hebben de meest voorkomende lichtstraten op de website aangeboden. De lichtstraten zijn te bestellen met verschillend aantal vakken. Zo heb je een 1 vaks lessenaars lichtstraat met vaste maat. Maar ook een 10 vaks zadeldak lichtstraat op maat met ZHR++ zonwerend glas. De mogelijkheden zijn hierin enorm. Ben je toch op zoek naar iets anders of heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje met je wensen naar lichtstraat@glasdiscount.nl.

Lichtstraat in verschillende glassoorten

Al onze lichtstraten zijn te bestellen in verschillende glassoorten. Voor onze lichtstraten wordt altijd gelaagd veiligheidsglas toegepast. Mocht het glas onverhoopt breken of beschadigen, dan blijven de eventuele glasscherven altijd veilig in de gelaagde folie zitten. Dit geeft eextra veiligheid (en een fijner gevoel). Vandaar dat onze lichtstraten altijd voorzien zijn van tenminste 44.2 veiligheidsglas. Bij dakbeglazing komt de gelaagde ruit altijd aan de binnenzijde te zitten. Je kunt kiezen uit gelaagd enkel glas, gelaagd HR++ dubbel glas of gelaagd ZHR++ zonwerend dubbelglas. Het verschil tussen gelaagd enkel glas, gelaagd HR++ dubbelglas en ZHR++ zonwerend glas is de isolatiewaarde (U-waarde) van het glas. HR++ gelaagd dubbel glas en ZHR++ zonwerend gelaagd glas hebben een betere isolatiewaarde dan gelaagd enkel glas.

Een lichtstraat met zonwerend glas

Op plaatsen waar lichtstraten geplaatst worden is het meestal bevorderlijk dat er meer zonlicht naar binnen komt, maar zit je niet altijd te wachten op meer warmte. Om de ruimte onder de lichtstraat toch comfortabel te houden kun je gebruik maken van gelaagd zonwerend ZHR++ dubbel glas. Zonwerend glas biedt ten opzichte van gelaagd HR++ dubbel glas een verminderde zontoetredingsfactor. Met zonwerend glas wordt de ruimte waarin de lichtstraat is geplaatst dus minder warm. Hierdoor is het zeker in de zomermaanden veel beter uit te houden.

Scherp geprijsde zelfbouw lichtstraten kopen?

Onze lichtstraten worden als compleet zelfbouw pakket tegen scherpe prijzen aangeboden. De prijzen worden gebaseerd op het aantal vakken in combinatie met het glassoort van de lichtstraat. Hierbij kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kies je het glassoort, de kleur van de profielsets, en geef je bij een lessenaarsdak aan of de bevestiging aan een muur moet zijn of dat deze vrijstaand geplaatst wordt. Het geleverde houten frame is van meranti hout gemaakt. De balken zijn 62 millimeter breed. Bij het bestellen van de lichtstraat krijg je afhankelijk van de lichtstraat de bijbehorende handleiding meegeleverd. Hierbij wordt in eenvoudige stappen uitgelegd hoe je de montage zelf kunt doen. Let op: de houten opstand waarop de lichtstraat gemonteerd wordt zit niet in het totaalpakket.