• Al 16 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Meerdere afhaallocaties binnen Nederland
Aanmelden

Lichtstraten

Wat is een lichtstraat en waarom zou ik er een willen?

Een lichtstraat is een venster dat in het plafond van een plat dak, veranda of aanbouw is geplaatst. Door het glas van de lichtstraat komt licht naar binnen. Een lichtstraat wordt vaak geplaatst in plafond van ruimtes die donker zijn, zodat in de ruimte veel meer licht binnenkomt. Dit zorgt voor een comfortabel en natuurlijk gevoel. De ruimte lijkt door het lichtinval optisch groter. Dit verbetert ook de leefbaarheid van de ruimte. Ten slotte zorgt daglicht ervoor dat u een betere concentratie heeft en een positief humeur krijgt. Genoeg reden om een lichtstraat te bestellen!

Lessenaarsdak of zadeldak lichtstraten

De lichtstraten van Glasdiscount zijn beschikbaar in verschillende afmetingen met verschillende soorten glas. Zo kunt u kiezen voor een Lessenaarsdak of een zadeldak. Een Lessenaarsdak is een schuin aflopende dakvlak. die altijd een helling van tenminste 15 graden heeft. Zodat het water en vuil wat hierop komt te staan vanzelf afloopt. Een Zadeldak is een dakvorm die bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dak delen. Hierdoor krijgt de lichtstraat de karakteristieke dakvorm. Hieronder maakt u de keuze voor een Lessenaarsdak of een zadeldak. Deze zijn in vaste maten te bestellen, maar kunnen wij ook op maat voor u samenstellen.

Lichtstraten van Glasdiscount in verschillende afmetingen

Zowel onze lessenaars lichtstraten als onze zadeldak lichtstraten zijn te verkrijgen in vaste afmetingen en op maat gemaakte afmetingen. Onze vaste maten zijn op voorraad en hebben dus snelle levertijden. De op maat gemaakte lichtstraten worden op maat gemaakt en hebben daarom iets meer tijd nodig om geleverd te worden. De lichtstraten zijn te bestellen met verschillend aantal vakken. U kunt een lichtstraat bestellen met maximaal 10 vakken. (Zadeldaken hebben vakken aan beide kanten).

Lichtstraten van Glasdiscount in verschillende glassoorten

Al onze lichtstraten zijn te bestellen in verschillende glassoorten. Voor onze lichtstraten wordt altijd gelaagd veiligheidsglas gebruikt. Mocht het glas op een of andere manier kapot gaan, dan blijven de glasscherven altijd veilig in de gelaagde folie zitten. Zo bent u altijd beveiligd tegen vallend glas. Dakbeglazing dient altijd aan de binnenkant uitgevoerd te worden met ten minste veiligheidsglas 44.2. Vandaar dat onze lichtstraten altijd voorzien zijn van tenminste 44.2 veiligheidsglas. U kunt kiezen uit gelaagd enkel glas, gelaagd dubbel glas of gelaagd zonwerend glas. Het verschil tussen enkelglas, dubbelglas en zonwerend glas is de isolatiewaarde (U-waarde) van het glas. Enkel Glas heeft een hogere U-waarde (6.0) dan dubbelglas (2.8) en zonwerend glas (1.1). Hoe lager de U-waarde hoe beter uw glas isoleert.

Zelfbouw lichtstraten van Glasdiscount

Onze lichtstraten worden aangeboden als compleet zelfbouw pakket. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kiest u het glassoort, de kleur van de afdekkappen, de kleur van uw oplegrubber en geeft u aan of u de lichtstraat vrijstaand of aan een muur bevestigd wil hebben. Dan kunnen wij met het op maat zagen van het houtwerk hier rekening mee houden. Als u lichtstraat besteld dan krijgt u altijd een uitgebreide handleiding meegestuurd, waarin stap voor stap duidelijk wordt uitgelegd hoe de lichtstraat bevestigd moet worden.