Mijn account
 • Meerdere afhaallocaties in Nederland
 • Vanaf € 400,- gratis verzending
 • Eigen inmeet- en montageservice

Ventilatieroosters

Van plan om de ventilatie van uw gebouw/huis/ruimte aan te pakken? Dan bent u bij Glasdiscount aan het juiste adres voor diverse soorten ventilatieroosters. De roosters zijn leverbaar in zeer veel verschillende (RAL)kleuren. Er is een onderverdeling gemaakt naar prijsstelling. De F1 aluminium geanodiseerde roosters zijn het voordeligste. De veel gekozen RAL kleuren RAL 9001 (crèmewit) en RAL 9010 (zuiverwit) zijn ook erg gunstig geprijsd. Daarnaast zijn de roosters verkrijgbaar in een RAL kleur naar keuze waarbij de kleur van de binnenzijde af kan wijken van de buitenzijde. Houdt hierbij wel rekening met een langere levertijd. De Tunal80 roosters zijn een voordeliger alternatief en hebben wat minder opties en kleurmogelijkheden. Meer informatie over de RAL kleuren kunt u vinden op de websites ralkleuren.eu en ralkleuren.com.

Verschillende type ventilatieroosters

Wij hebben een zeer groot assortiment ventilatieroosters in verschillende (design)modellen, materialen, maten en kleuren. Hierdoor kunt u uw eigen gewenste ventilatierooster samen stellen naar uw wensen en smaak. Wij kunnen u de volgende roosters aanbieden tegen scherpe prijzen deze roosters kunt u eenvoudig online bestellen:

 • Ducton 10 en de Ducoton 10ZR (meest verkochte rooster)
 • Ducoline 10 en de Ducoline 10ZR
 • Ducoton 18
 • Ducoflat ZR (rooster voor schuifdeuren)
 • Glasmax 10 en de Glasmax 10ZR (susrooster)
 • Ducosmart (smal rooster)
 • Ducotop ZR (spouwmuur rooster)
 • Ducofit 50ZR (kalfsplaatsing)

DucoLine is een zelfregelend klepventilatierooster dat elke ruimte van optimale ventilatie voorziet. Het ontwerp is aan de binnenzijde compleet vernieuwd, met nu een compleet vlak binnenrooster. De keuze van de hendel bepaalt de ventilatiecapaciteit.

DucoTon is een ‘Ton’ ventilatierooster met ‘Soft-Line’ design buitenprofiel. Het rooster werd in 1992 geïntroduceerd en wordt naar volle tevredenheid in veel projecten gehanteerd.

Duco GlasMax is een geluiddempend ventilatierooster dat ontwikkeld werd voor plaatsing op glas en (compacte) kalfplaatsing. Het susrooster is uitermate geschikt voor toepassing in situaties waar sprake is van een lichte geluidsbelasting. Het geperforeerd afneembare binnenrooster doet dienst als insectenwering. De keuze van de luchtspleet bepaalt de ventilatiecapaciteit en de dempingswaarde.

De Tunal80 ventilatieoosters zijn een voordelig alternatief t.o.v. de Duco ventilatieroosters. De Tunal80 ventilatieroosters staan bekend om de ervaring en voortdurende innovatie binnen de ventilatieroostermarkt. De Tunal80 roosters zijn ontwikkeld op basis van beproefde en geteste technologieën, zijn gericht op een beter comfort en een aangenamere leefomgeving.

Ventilatieroosters online bestellen

Glasdiscount.nl is leverancier van DUCO, BUVA en TUNAL roosters. Mocht u nog meer informatie wensen, dan kunt u dit vinden op de volgende websites:

Bij bestelling van beglazing heeft u de keuze uit een beperkt aantal ventilatieroosters. Wilt u graag een ander merk en/of type rooster bestellen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Het ventileren van woningen is noodzakelijk voor de gezondheid van de woning en voor die van de bewoners. Activiteiten, zoals ondermeer verwarming, roken, koken, slapen etc., brengen vocht, geurtjes en vervuilde lucht voort. Ventilatieroosters zorgen voor de noodzakelijke luchtverversing op natuurlijke wijze. Door het plaatsen van ventilatieroosters ventileert u de ruimte optimaal en creëert u een gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ventilatieroosters perfect inbraakveilig, vrij van regeninslag, insectenwerend en laat de eenvoudige schoonmaakbaarheid ervan toe de woning continu te voorzien van verse lucht.

Een modern rooster is zelfregelend (aangeduid met 'ZR') wat zorgt voor meer comfort en energiebesparing. Een zelfregelend rooster heeft een klep die bij toenemende wind zorgt voor een gelijkblijvende ventilatievolume.

Prijzen ventilatieroosters: