• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Stalen constructie

4 producten

4 producten

Wat houden de verschillende samenstellingen van brandwerend glas in?

Brandwerend glas heeft in de productnaam van Glasdiscount altijd een aanduiding die aangeeft hoeveel minuten dat het glas daadwerkelijk brandwerend is. Dit is EW30 of EW60. EW30 houdt in dat het glas voor in ieder geval 30 minuten brandwerend is. Bij EW60 is dat minimaal 60 minuten. Deze waarde is per constructie getest onder bepaalde afmetingen. Vandaar dat het bij houten constructies mogelijk is om grotere afmetingen van het glas te nemen dan bij stalen kozijnen het geval is. Stalen constructies trekken namelijk snel krom wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Bij houten constructies is dat niet het geval.

Bij brandwerend glas bestaan er drie verschillende weerstandsklassen: E, EW en EI. De weerstandklassen E houdt in dat de samenstelling vlamdicht is. Dit biedt bescherming tegen brandoverslag, branddoorslag en doordringing van gas. Wanneer de samenstelling ook weerstand beidt tegen warmtestraling, dan heb je te maken met de samenstelling EW. Ten slotte is er nog de weerstandsklasse EI. Deze groep wordt ook wel brandvrij genoemd. De EI samenstelling houdt in dat het glas brandwerend is, maar ook hitte werend is. Alle brandwerende glasproducten van Glasdiscount vallen onder de weerstandsklasse EW. Ben je op zoek naar brandwerend glas en staat het product wat je zoekt niet op de website, dan kan je bij Glasdiscount al je wensen doorgeven, dan stellen wij vrijblijvend een offerte voor jou op die past bij uw wensen en situatie. Klik hier om een mailtje te sturen met uw wensen m.b.t. brandwerend glas.

Hieronder staan de specificaties van Pyroguard EW30.Hieronder staan de specificaties van Pyroguard EW60De toepassing: 'scherm' houdt in dat het brandwerende glas gebruikt wordt als vast raam. Alle brandwerende producten van Glasdiscount zijn bedoeld voor de toepassing als vast raam. Een vast raam wordt als vakterm ook wel scherm genoemd. Ben je op zoek naar andere doeleinden zoals: een draairaam, scheidingswand, enkelvoudige deur, (ongelijke) dubbele deur, rookbeheersing, een structureel-wand-systeem of een vliesgevel zijn allemaal ook op aanvraag te verkrijgen bij Glasdiscount. Deze gaan op aanvraag omdat wij hiervoor afhankelijk zijn van de situatie. Daarnaast hebben de verschillende doeleinden verschillende geteste waardes en wetgevingen die wij in acht moeten houden. Vraag hier uw brandwerend glas aan bij Glasdiscount.