• Al 16 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Meerdere afhaallocaties binnen Nederland
Aanmelden

Isolatieglas met glas in lood

Isolatieglas in lood

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit één stuk glas niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Isolatiewaarde van glas in lood

Hoewel de isolatiewaarde aanzienlijk hoger is dan bij enkel glas of standaard glas-in-lood is deze wel lager dan bij het moderne HR, HR+ en HR++ glas. De isolatiewaarde is vergelijkbaar met standaard isolatieglas en hier zijn dus geen subsidies voor te krijgen. 

Het door ons geleverde glas-in-lood, is getest op u-waardes. Bij een spouw 12 komt de u-waarde tussen de 1.0 en 1.3 uit. Dit komt doordat het 3 lagen glas betreft wat vergelijkbaar is met triple glas luchtvulling. Echter worden hier geen certificaten voor afgegeven waardoor we dit niet kunnen aantonen.

Glas in lood met spouw 9 wordt U-lood genoemd: het glas-in-lood zit los tussen de isolatie ruit. Dit kan bij bepaalde trillingen licht rammelen. Tevens is er een mogelijkheid tot condensvorming aan de buitenkant. De u-waarde komt in dit geval uit op 2.0.

Met Y-lood zit het glas-in-lood er vast tussen. Dit kan alleen met spouw 12(u-waarde tussen de 1.0 en 1.3). 

HR++ glas in lood

Wanneer HR++ glas echt gewenst is bij glas in lood, adviseren we triple glas in lood. De prijzen van triple glas in lood hiervan zijn op aanvraag.

Glas in lood plaatsen

Onder elke glas in lood lijn dient u een glasblokje te plaatsen. Dit om te voorkomen dat in de zomer het lood gaat verzakken. Door het verzakken kan de ruit gaan lekken. Voor meer informatie over het monteren klikt u hier.

* verplichte velden
Levertijd: ± 10 - 15 werkdagen
SKU
53
€ 195,00 excl BTW € 235,95 incl. BTW

Glasdiscount is aangesloten bij het Webwinkel Keurmerk

708 beoordelingen bij WebwinkelKeur

8.3
  • Professionele inmeet- & montage service door heel Nederland!
  • Gratis verzending vanaf 400 euro exclusief BTW
  • 14 dagen recht op retourneren* (lees meer)
  • Afrekenen met iDeal, achteraf betalen of bankoverschrijving

Laat uw glas inmeten door een professionele monteur

  • Ideaal voor complexe situaties
  • Altijd de juiste maat
  • Professioneel advies
€ 125,-
€ 95,-