• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Bekijk onze glas inmeet en montage handleiding

Enkel en Dubbel glas monteren

De video is niet beschikbaar omdat je niet de juiste cookies daarvoor hebt geselecteerd.

Voorkeuren aanpassen

Heeft u meer informatie nodig? Bekijk onze uitgebreide montage handleiding.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Een ervaren monteur komt bij u langs om de situatie te beoordelen om het glas exact in te meten. Bij het gebruik van onze inmeetservice bent u verzekerd van een juiste pasvorm en krijgt u automatisch "pasgarantie".

Bestel onze montageservice.

Stap 1 - Oud glas verwijderen

Verwijder beglazingskit, glaslatten en schroeven met een nijptang. Gebruik bij grote ruiten een glasdrager om een de glasplaat te verwijderen.

Stap 2 - Plaatsen nieuw glas

Nu het oude glas en glasresten verwijderd zijn, kunnen we ons focussen op het zetten van nieuw glas. Controleer of het kozijn schade heeft. Controleer of het nieuwe glas schade heeft. Controleer of het nieuwe glas de juiste maat heeft. Als alles in orde is gaan we naar stap 3.

Stap 3 - Celbanden aanbrengen

Breng glasband aan in binnenkant van de sponning op 3mm van de rand. Doe dit ook alvast aan de binnenkant van de glaslatten. De glaslatten zelf worden in stap 7 aangebracht. De glasband zorgt voor een juiste drukverdeling tussen het glas en de sponning.

Stap 4 - Plaatsen glasblokjes

Plaats de glasblokjes loodrecht onder in de sponning. Bij buitenbeglazing kan het zijn dat de sponning schuin is. Pas dan eerst schuine glasblokjes toe. Leg glasblokjes op ongeveer 1/4e van de sponning lengte uit de hoek aan beide kanten. In totaal gebruik je dus 2 glasblokjes.

Stap 5 - Glas plaatsen

We gaan nu het glas plaatsen. Zet het glas op de glasblokjes met een glasdrager en houdt deze met één hand op de juiste plaats. De HR coating komt altijd aan de binnenzijde te zitten, tenzij je zonwerend glas hebt, dan komt de coating aan de buitenzijde te zitten. Bevestig alvast de bovenste glaslat, zodat de glasplaat op zijn plaats blijft zitten. Het wordt aangeraden om een tacker te gebruiken. Gebruik anders een schroefmachine met de juiste schroeven, of een hamer met spijkers.

Stap 6 - Stap 6: Hielafdichting

We gaan de hielafdichting aanbrengen. Hielafdichting hoeft alleen aangebracht te worden bij binnenbeglazing. Bij buitenbeglazing is de hielafdichting niet nodig omdat het water dan in het kozijn wordt afgevoerd. De hielafdichting voorkomt dat er vocht onder de glaslat naar binnen komt en zorgt voor een juiste verwatering.

Stap 7 - Glaslatten aanbrengen

Nu kun je de overige glaslatten aanbrengen. Zaag de glaslatten op maat en bevestig de glaslatten.

Stap 8 - Afkitten

We zijn er bijna, je hoeft alleen nog maar af te kitten. Kit de aansluiting van het glas met de glaslatten af met elastische beglazingskit. Vergeet bij buitenbeglazing de speling tussen de neuslat en verticale glaslatten niet af te kitten. Schraap overtollige kit af met een spatel en laat de kit vervolgens minimaal 24 uur drogen.

Bekijk onze meest verkochte glasproducten

Glaslatten
Assortiment
Glaslatten
Beglazingskit
Assortiment
Beglazingskit
Beglazingsband
Assortiment
Beglazingsband
Assortiment
Glasblokjes en wigjes

Komt u er niet uit?

Als u toch nog vragen heeft over het inmeten of monteren van uw glas. Stuur dan gerust en mailtje naar info@glasdiscount.nl of bel naar: 055-8434202.