• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Lichtstraat zadeldak op maat

2 producten

2 producten

Wat is een zadeldak lichtstraat op maat?

Een zadeldak is een dakvorm die bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakdelen. Doordat er een nok in de lichtstraat zit, krijg je de karakteristieke dakvorm. De zadeldak lichtstraten worden zo gezaagd dat de hellingshoek altijd ongeveer 15 graden wordt. Een zadeldak wordt vaak zodat door de extra lichtinval de ruimte optisch groter lijkt. Dit maakt de ruimte veel aantrekkelijker en leefbaarder. Een zadeldak heeft vrijwel geen beperkingen als het gaat om de afwerking. Een op maat gemaakte zadeldak lichtstraat kan op de millimeter nauwkeurig besteld worden.

Als je een lichtstraat bij Glasdiscount koopt, ontvang je een compleet bouwpakket met alle materialen om zelf de lichtstraat te kunnen plaatsen. Bij het bouwpakket wordt gebruik gemaakt van meranti houten balken van 62 millimeter breed. De opstand waarop de lichstraat geplaatst moet worden wordt niet meegeleverd. De meranti balken worden zo gezaagd dat het zadeldak een hellingshoek krijgt van 15 graden. De materialen voor de isolatie van de lichtstraat worden niet standaard meegeleverd.

Prijs zadeldak lichtstraat op maat

De prijs van een zadeldak lichtstraat op maat is afhankelijk van de totale afmetingen en het aantal vakken. Het zelfbouwpakket van de op maat gemaakte lichtstraat van Glasdiscount wordt aangeboden tegen een zeer scherpe prijs. Het glastype van de lichtstraat speelt ook een rol bij de prijsbepaling van de lichtstraat. Bij het bestellen van een lichtstraat op maat heb je keuze uit 3 verschillende glasoorten: gelaagd enkel glas, gelaagd HR++ dubbelglas en gelaagd ZHR++ zonwerend glas. Gelaagd dubbel glas en zonwerend glas hebben een betere isoaltiewaarde dan enkel glas.

Zadeldak lichtstraat op maat kopen?

Wanneer je kiest voor een lichtstraat met vaste maten dan kunnen wij snelle levertijden garanderen. Onze glazen lichtstraten met vaste maat worden compleet geleverd. Alle dakbeglazingsprofielen, rubbers en eindkapjes zitten erbij. Het meranti hout en glas voor de lichtstraat worden volledig op maat besteld en bewerkt, waardoor de levertijden van lichtstraten iets langer zijn. Bij bestelling krijg je altijd een geprinte montagehandleiding meegestuurd, zodat je eenvoudig helemaal zelf de lichtstraat met vaste afmetingen kunt monteren. Heb je een vraag of interesse in een zadeldak lichtstraat die volledig op maat is samengesteld? Stuur een mailtje naar lichtstraat@glasdiscount.nl