U-waarde
Wat is zonwerend driedubbel glas?
Enkel glas is enkel glas, dat weet iedereen. Dubbelglas (ook wel isolatieglas of Thermopane genoemd) bestaat uit 2 enkele glasplaten, met daartussen een zogenaamde spouw van stilstaande droge lucht. Driedubbel glas bestaat dus uit 3 enkele glazen, met daartussen droge stilstaande lucht (ook wel triple glas genoemd). Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis kan worden gehouden.
Waar wordt nu driedubbel glas (triple glas) voor gebruikt? Voornamelijk voor warmte isolatie. De redenering is: vroeger hadden we enkel glas, en dat laat nogal wat kou door, dus werd dubbelglas ontwikkeld. Twee ruiten, met daartussen lucht, dat isoleert! Dat klopt, want globaal gezien isoleert een dubbele ruit 3 keer beter dan een enkel ruit (je kunt natuurlijk afwijkingen verzinnen). Als nu dubbelglas beter isoleert dan enkel glas, dan zal driedubbel glas wel nog een keer beter isoleren! Dat klopt niet.
Zonwerend driedubbel glas (triple glas) ten opzichte van HR++ glas.
Er zijn soorten HR++ glas, die een grotere isolatiewaarde hebben dan driedubbel glas. Maar dat is, zoals al eerder gezegd, appels met peren vergelijken. De samenstellende materialen moeten van een gelijke kwaliteit zijn.
Dus als men een driedubbele ruit, gemaakt van glas met een coating, en gevuld met bijvoorbeeld krypton gas, vergelijkt met een dubbele ruit met dezelfde eigenschappen, zal de driedubbele ruit beter isoleren.
Typische eigenschappen van zonwerend driedubbel glas (triple glas) ten opzichte van dubbel glas.
We zijn in Nederland al helemaal gewend aan dubbel glas. Het is al heel gewoon, maar wat is er nu anders aan driedubbel glas dan aan bijvoorbeeld dubbel of enkel glas
-
Ten eerste, het is dikker. Dat is logisch. Met een spouwbreedte van 12 mm, komt een gemiddelde dubbele ruit op 21mm, en een driedubbel op 37mm. Dat heeft gevolgen voor de sponning waar een ruit in moet komen. Meestal zijn sponningen berekend op dubbel glas, maar in nieuwbouw en energie-neutrale bouw wordt al rekening gehouden met een diepere sponning.
-
Ten tweede, driedubbel glas is veel zwaarder. Een gemiddelde dubbele ruit weegt 23 kg per vierkante meter. Een driedubbele weegt 33 kg. Dat kan gevolgen hebben voor de constructie waar het glas in moet komen.
-
Ten derde, het heeft een betere geluidsisolatie. Drie platen achter elkaar, van ongelijke dikte met daartussen lucht laat minder geluid door dan 2 platen. Hierbij moet worden opgemerkt, dat de constructie waar het glas in staat, ook bepalend is voor de mate van geluidsisolatie.
-
Ten vierde, het is duurder. Een extra plaat glas, een andere manier van produceren, meer kit om de ruiten te verlijmen, meer gas maken het driedubbel glas duurder. Op dit moment wordt dubbelglas nog steeds in veel groter aantallen geproduceerd dan driedubbel glas, wat ook een verschil maakt in productiekosten.
-
Ten vijfde, onder vergelijkbare kwaliteit, het isoleert beter. De redenatie hiervoor is al eerder beschreven.
-
Ten zesde en laatste, driedubbel glas laat minder zonnewarmte door. Dat wil zeggen, dat bij het plaatsen van driedubbel glas rekening moet worden gehouden met het doel. Een voorbeeld: Als een huis bij het omlaag brengen van de energiekosten helemaal onder handen wordt genomen (vloer- en muur isolatie, bepaalde manier van bouwen, dakisolatie, slimme energie opwekkers, zonnepanelen of -boilers) ook glas een wezenlijk onderdeel uitmaakt, zou het een overweging zijn om een groot glasoppervlak aan de zuidkant van het huis uit te voeren met dubbelglas HR++, die een iets hogere U-waarde heeft, maar meer zonnewarmte doorlaat. Het glas aan de noordkant kan dan driedubbel zijn. Hier wordt dus het glas betrokken in het totaalplaatje.
Aandachtspunten bij de overweging voor zonwerend driedubbel glas (triple glas).
Driedubbel glas isoleert erg goed. Dat is een feit. Let bij de overweging om over te stappen op driedubbel glas, in het kader van renovatie van jouw woning op een aantal dingen: Is mijn sponning diep genoeg? Is mijn raamconstructie stevig genoeg, en wat denk ik extra te kunnen besparen t.o.v. dubbel glas HR++. Laat je daar goed over voorlichten door de vakman. Ga er niet per definitie van uit dat je altijd voordeliger uit bent. Je moet dit dan echt op de langere termijn zien.
In het kader van nieuwbouw, of energie neutrale bouw, is driedubbel glas zeker een optie. Let er dan op dat je de aanschaf van driedubbel glas meeneemt in het totale pakket van energiebesparing.
Prijs zonwerend driedubbel glas (triple glas) .
We geven graag advies en een goede prijs!. Daarom hebben we enkele soorten in ons assortiment opgenomen. Mocht je nog vragen hebben over triple of driedubbel glas neem dan gerust contact met ons op.
Ventilatieroosters voor zonwerend driedubbel glas
Ook kun je verschillende soorten ventilatieroosters bij de beglazing bestellen. Let hierbij op de roosteraftrek/glasaftrek! Deze dien je zelf in mindering te brengen op de hoogtemaat van de beglazing.
Dubbel glas met zwarte afstandhouder
Een zwarte afstandhouder, of zwart kader, zorgt voor een lagere U-waarde. Lees hier meer.
Dubbel glas met zwarte afstandhouder
Een zwarte afstandhouder, of zwart kader, zorgt voor een lagere U-waarde. Lees hier meer.
Driedubbel glas kopen
-
Prijs is inclusief verwijderingsbijdrage en energietoeslag
-
Minimaal te berekenen oppervlakte is 0,5 m2 per ruit
-
Prijs is exclusief verplichte transportverzekering (1,5%)
-
Spouwbreedten 6, 8, 9, 10, 12, 13, 14, 15 en 16 mm
-
Prijzen zijn geldig voor ramen van max 5 m2, grotere oppervlaktes op aanvraag;
Andere samenstellingen, afmetingen en spouwbreedten op aanvraag via info@glasdiscount.nl
Op deze pagina vind je meer informatie over de levering of het afhalen van bestellingen.
Levering
De levertijd is afhankelijk van hetgeen je besteld hebt. Afhankelijk van de voorraad en de routes die gereden worden kan de levertijd een paar dagen eerder of later uitvallen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden proberen we leveringen in de 'uithoeken' van ons land zoveel mogelijk te combineren.
We gaan er vanuit dat je de order met zorg hebt samengesteld en dat deze goed gecontroleerd is. Mochten er eventuele wijzigingen plaats moeten vinden, kun je dit kosteloos wijzigen binnen 24 uur. Na 24 uur worden er kosten in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat de leverdatum afhankelijk is van de transportroutes die wij hanteren. De transportroutes kun je hieronder vinden. Woon je op een locatie waar het leveren met een vrachtwagen met oplegger onmogelijk is, dien je dit van te voren aan te geven.
Glas Orders worden altijd op de begane grond gelost. De glas orders en orders met grote ruiten worden geleverd op een glasbok. De glasbok dien jij zelf binnen 4 weken leeg te maken en af te melden. Mocht je de glasbok niet afmelden, dan wordt er 2,50,- per dag in rekening gebracht. Heb je ‘grote ruiten’ besteld (> 1,5 m2) dan dient er iemand thuis te zijn om te helpen bij het lossen. Een ruit van 1,5 m2 weegt al snel 35 kg en is daardoor niet alleen te tillen. Voor kleinere ruiten hoef je niet thuis te zijn. In dat geval kun je een paar latjes klaar leggen en een briefje ophangen op de plek waar je het glas gelost wilt hebben. Controleer de glas order altijd op eventuele fabricagefouten.
Levertijden
De bovenstaande levertijden zijn echter indicaties, de daadwerkelijke levertijden kunnen hiervan afwijken.
Verzendkosten Nederland & België
Omdat glas door onze eigen gespecialiseerde glas bezorgdienst bezorgd wordt rekenen wij aparte verzendkosten voor bestellingen waar glas en glastoebehoren gecombineerd worden. Glasbenodigdheden worden door een pakketdienst geleverd.
Waddeneilanden: wij leveren de bestelling op de wal bij een transporteur die bekend is op het waddeneiland, de transportkosten vanaf de wal krijg je door van de vervoerder die de bestelling bezorgd op het eiland waar je woont. Indien het vereist is dat het glas i.v.m. transport verpakt wordt krijg je van Glasdiscount losstaand een prijs voor de transportverpakking/kist.