• Al 18 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Geleverd door heel Nederland en Vlaanderen (België)
Aanmelden

Wat is de U-waarde/isolatiewaarde van glas?

Het is erg belangrijk voor de isolatie van uw pand om het warmteverlies zo veel mogelijk te beperken. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Dit is de hoeveelheid warmte dat door het glas verloren gaat. De U-waarde (eenheid: W/m2K – uitgedrukt in Watt per m2 Kelvin) geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde van het glas, hoe beter de isolatie. Bij Glasdiscount bieden we verschillende ruiten aan met een hoge isolatie.

Type glas:

Enkelglas: Enkel glas heeft een maximale U-waarde van 5,8 W/m2K. Dit glas is niet geschikt voor isolatie omdat het veel warmte en kou doorlaat.

Dubbelglas: Standaard dubbel glas behaalt een U-waarde van ca. 2,8 W/m2K. De glasbladen zijn niet voorzien van een coating en de spouw is gevuld met droge lucht.

HR glas: HR glas heeft een U-waarde van 2,0 tot 1,7 W/m2K. Een van de glasbladen is aan de spouwzijde voorzien van een coating. De spouw is net als bij standaard dubbel glas gevuld met droge lucht.

HR + glas: HR+ glas heeft een U-waarde van 1,6 tot 1,3 W/m2K. Een van de glasbladen is aan de spouwzijde voorzien van een coating. En de spouw is vaak gevuld met een edelgas, vaak is dit Argon gas.

HR ++ glas: HR++ heeft een U-waarde van 1,2 W/m2K of lager. Bij HR++ glas is het glas aan de spouwzijde voorzien van een coating. De spouw is gevuld met een edelgas, dit is vaak Argon gas.

Driedubbel HR+++ glas: Driedubbel HR+++ glas heeft een U-waarde van 0,5 tot 0,9 W/m2K. Bij driedubbel glas zijn twee kanten gevuld met een edelgas, vaak is dit Argon gas of krypton gas.

ZHR ++ glas: Zonwerend glas heeft dezelfde U-waarde als HR++ glas. Bij zonwerend glas wordt er een extra zon werende coating aangebracht. De waardes van het glas zijn voor de rest hetzelfde.

Vacuümglas: Vacuümglas zorgt voor een U-waarde van 0.4 varierend tot 0.7 W/m2K, gelijk aan de isolatiewaarde van tripleglas, terwijl het vele malen dunner is.