• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Glasdrager / Glaszuiger

Een glasdrager valt onder het gereedschap van glasplaten. Glasdragers dienen ervoor om het verplaatsen en dragen van glasplaten zo eenvoudig mogelijk te maken. Het dragen van glasplaten kan soms vrij risicovol zijn. Het komt vrij regelmatig voor dat er scherpe randen aan zitten of je vingers kunnen onder de glasplaten terecht komen. Werkhandschoenen lijken hiervoor een oplossing te zijn, maar die maken het werken met deze (vaak grote) platen er niet eenvoudiger op. Daarom bieden Glasdragers juist dé oplossing. De Glasdragers van Glasdiscount bevestigt u eenvoudig op de glasplaat waarna deze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Daarnaast bieden onze glasdragers ook extra veiligheid.

Soorten Glasdragers

Glasdiscount beschikt over twee soorten glasdragers, namelijk handzuigers en pompzuigers.

Bij de handzuigers maak je over het algemeen gebruik van een hefboom. Door het omzetten van de hefboom ontstaat het vereiste vacuüm in de nu grotere holle ruimte tussen het oppervlak van het transportmateriaal en de rubberschijf van de zuigheffer. Handzuigers zijn eenvoudig te gebruiken en voor iedereen weggelegd.

Bij de pompzuigers wordt daarentegen het vacuüm veroorzaakt door meervoudig pompen. Vaak zal er zich een visuele controle op de pompzuiger bevinden, zodat u kan controleren hoe hoog de luchtdruk is, maar dit is niet altijd het geval. Dit hangt af van het type pompzuiger.