• Al 16 jaar de grootste glasleverancier
 • Specialist in maatwerk
 • Inmeetservice met maatgarantie
 • Meerdere afhaallocaties binnen Nederland
Aanmelden

Lichtstraat zadeldak vaste maat

Wat is een zadeldak lichtstraat in vaste maten?

Om de prijzen voor onze klanten zo laag mogelijk te houden biedt Glasdiscount zadeldak lichtstraten nu ook in vaste maten aan. Dit houdt in dat de lichtstraat met een vooraf bepaalde maat geleverd wordt. Omdat de maten bekend zijn kunnen wij alle benodigdheden, zoals bijvoorbeeld het glas, op voorraad houden. Dit betekend dat de levertijden een stuk korter zijn dan een zadeldak lichtstraat op maat.

Een overvloed aan zonlicht met een zadeldak lichtstraat vaste maat

Het grootste voordeel is de overvloed aan lichtinval die u krijgt. Een zadeldak wordt vaak zodat door de extra lichtinval de ruimte optisch groter lijkt. Dit maakt de ruimte veel aantrekkelijker en leefbaarder.

Mogelijkheid tot extra leefruimte onder de zadeldak lichtstraat

Een zadeldak is de dakvorm die zorgt voor de beste afvoer van regenwater. Dit komt door de hellende constructie van de dakvorm. Omdat een zadeldak vanaf de zijkanten schuin omhoog lopen en in het midden samenkomen, heeft u onder een zadeldak meer leefruimte. Hoe steiler het dak, hoe meer leefruimte er vrijkomt.

Moderne en karakteristieke zadeldak lichtstraat vaste maat

Een zadeldak lichtstraat heeft een moderne uitstraling. Een zadeldak heeft vrijwel geen beperkingen als het gaat om de afwerking. Alle mogelijke dakbedekkingen kunnen hierbij gebruikt worden. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld om de dakbedekking door te laten lopen op een deel van het zadeldak. Zodat de lichtstraat altijd perfect past bij de huidige uitstraling van de woning. Doordat er een nok in de lichtstraat zit, krijg je de karakteristieke uitstraling van een dak met deze lichtstraat.

Compleet bouwpakket zadeldak lichtstraat vaste maat

Als u een lichtstraat bij Glasdiscount besteld. Dan krijgt u een compleet bouwpakket met alle materialen om zelf uw eigen lichtstraat te kunnen plaatsen.

Bij bestelling van een lichtstraat worden de volgende materialen meegeleverd:

 • Meranti balkhout (ongegrond) 70x120mm t.b.v. raamwerk
 • Onderrubber in wit of zwart (kiest u bij bestelling)
 • Enkel of dubbel gelaagd glas (zonwerend glas is ook mogelijk)
 • Compleet aluminium profielset (in wit of antraciet)
 • Afdekkapjes afsluiting voor afsluiting van de profielen
 • Hoeklijnen kunststof onderzijde glas in kleur dezelfde kleur als de profielset zelf
 • Aluminium nokafsluiting in dezelfde kleur als de profielset zelf
 • Opvulprofielen gelijk aan de glasdikte
 • Tube transparante kit


Niet inbegrepen:

 • Lood, zink, Trespa, dakbedekking om de lichtstraat waterdicht in te werken op de opstand
 • Trespa zijpanelen voor een waterdichte aansluiting

Zadeldak lichtstraat vaste maat levertijd

Wanneer u kiest voor een lichtstraat met vaste maten dan kunnen wij snelle levertijden garanderen. Onze glazen lichtstraten met vaste maat worden compleet geleverd. Alle profielen, rubbers en kapjes zitten erbij. Het hout en glas wordt volgens vaste maten gemaakt waardoor we een kortere levertijd kunnen hanteren. Glasdiscount biedt u een gratis online montagehandleiding aan in de bijlage op de productpagina. Zodat u helemaal zelf uw eigen lichtstraat met vaste afmetingen kunt realiseren.

Dakbeglazingsprofielen van Glasdiscount

Mocht u een lichtstraat willen maken, maar heeft u de constructie al staan en alleen het glas en de dakbeglazingsprofielen nog nodig? Dan bent u bij Glasdiscount alsnog aan het juiste adres. Wij bieden namelijk dakbeglazingsprofielen aan, waarmee u uw eigen glazen dak kunt maken. Deze dakbeglazingsprofielen worden vaak gebruik voor het maken van een glazen dak bij fietsenstallingen, houten veranda’s serres en aanbouwen.