• Al 20 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Lichtstraat zadeldak vaste maat

Een zadeldak is een dakvorm die bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakdelen. Hierdoor krijgt de lichtstraat de karakteristieke dakvorm. De zadeldak lichtstraten worden zo gezaagd dat de hellingshoek altijd ongeveer 15 graden wordt. De vaste maat van de lichtstraat houdt in dat de afmetingen van de lichtstraat van te voren staan vastgesteld. Heb je een situatie die vraagt om een lichtstraat volledig op maat, dan kun je deze samenstellen bij de zadeldak lichtstraten op maat.

Een zadeldak lichtstraat heeft een moderne uitstraling. Een zadeldak heeft vrijwel geen beperkingen als het gaat om de afwerking. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld om de dakbedekking door te laten lopen op een deel van het zadeldak. Zodat de lichtstraat altijd perfect past bij de huidige uitstraling van de woning. Het totaalpakket bevat geen materialen om de lichtstraat isolerend af te werken. Doordat er een nok in de lichtstraat zit, krijg je de karakteristieke uitstraling van een dak met deze lichtstraat.

Snelle levertijden van zadeldaken met vaste maat

Om de prijzen voor onze klanten zo laag mogelijk te houden biedt Glasdiscount zadeldak lichtstraten met vaste maat aan. Dit houdt in dat de lichtstraat met een vooraf bepaalde maat is samengesteld. Omdat de maten bekend zijn kunnen wij alle materialen op voorraad houden. Als je een lichtstraat bij Glasdiscount afneemt. Dan krijg je een compleet bouwpakket met duidelijke montagehandleiding met alle materialen om zelf de lichtstraat te kunnen plaatsen. De meranti balken van 62 millimeter breed worden zo gezaagd dat het zadeldak een hellingshoek krijgt van 15 graden. Alle dakbeglazingsprofielen, beglazingsrubbers en eindschotjes zitten in het totaalpakket. Hierdoor houden wij de levertijden zo kort mogelijk.

Zadeldak lichtstraat met verschillende glassoorten kopen?

Bij het kopen van een zadeldak met vaste maten kun je kiezen uit verschillende vakken en afmetingen. Het assortiment begint al bij een 2 vaks zadeldak . Het loopt in het assortiment op tot een 10 vaks zadeldak met vaste maat. Veelvoorkomende afmetingen staan bij de vaste maten. Heb jij interesse in een zadeldak met andere afmetingen of meer vakken? Stuur direct een mailtje met je wensen naar lichtstraat@glasdiscount.nl. Bij het bestellen van de lichtstraat kun je kiezen uit verschillende glassoorten. Zo kun je kiezen uit gelaagd enkel glas, gelaagd HR++ dubbel glas of zonwerend ZHR++ glas. Gelaagd dubbel glas heeft een betere isolatiewaarde dan gelaagd enkel glas.

Prijs zadeldak lichtstraat met vaste maat

De prijs van een zadeldak lichtstraat met vaste maat is afhankelijk van de totale afmetingen en het aantal vakken. Zadeldak lichtstraten met vaste maten worden aangeboden tegen een zeer scherpe prijzen. Het glastype van de lichtstraat speelt ook een rol bij de prijsbepaling van de lichtstraat. Tegenwoordig kun je lichtstraten met een vaste maat ook bestellen in (zonwerend) (Z)HR+++ triple glas. Triple glas geeft een betere isolatie dan gelaagd HR++ dubbel glas of gelaagd enkel glas.

Dakbeglazingsprofielen voor een glazen dak

Mocht je een lichtstraat willen maken, maar heb de constructie al staan en alleen het glas en de dakbeglazingsprofielen nog nodig? Dan ben je bij Glasdiscount alsnog aan het juiste adres. Wij bieden namelijk dakbeglazingsprofielen aan, waarmee je zelf je eigen glazen dak kunt maken. Deze dakbeglazingsprofielen worden vaak gebruik voor het maken van een glazen dak bij fietsenstallingen, houten veranda’s, serres.