• Al 20 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Balustrades en leuningen

Glazen balustrade

Een glazen balustrade kan binnen of buiten een prachtige toevoeging aan de uitstraling zijn. Ben je op zoek naar een glazen balustrade voor binnen of voor buiten? Voor Glasdiscount.nl is dit geen enkel probleem! Wij zijn specialisten op het gebied van glastoepassingen voor particulier en bedrijven. Onze ervaren medewerkers denken graag met je mee over het ontwerp van de mogelijkheden die wij kunnen bieden op het gebied van glas. Heb je al je wensen en ideeën al bedacht? Dan vertalen wij deze naar een uitstekend passend ontwerp.

Een veilige glazen balustrade

Bij het plaatsen van een een glazen balustrade staat veiligheid voorop. Het glas dat wij toepassen voor een glazen balustrade is gelaagd en in bepaalde gevallen ook nog eens gehard. Balustrades kunnen volledig uit glas bestaan, of wij monteren het glas in een frame, zodat wij een stevige constructie, die ook zeer veilig is, voor jou kunnen realiseren. Voor het monteren en vastklemmen worden metalen onderdelen gebruikt om de duurzaamheid van de glazen balustrade te garanderen. Hierin zijn ook nog diverse mogelijkheden. Maak ons daarom deelgenoot van je plan en mail stuur een mail met jouw wensen. Wij helpen je graag verder over de mogelijkheden van glas en aanverwante producten.

Wettelijke verplichtingen bij glazen balustrades

Recht gemonteerde balustrade

Recht gemonteerde balustrade kunnen varieren van een hekwerk rond een trapgat zijn, tot aan een balkon of vide. Hierbij speelt ook de hoogte van de vloer tot aan beneden een rol.

Bestaande bouw:
Ligt de vloer 1,5 meter of meer boven de begane grond? Dan moet er een balustrade geplaatst worden. De hoogte van de balustrade moet minimaal 900 millimeter zijn. Dit is gemeteen vanaf de vloer van het balkon of de vide gemeten.

Nieuwbouw:
Ligt de vloer 1 meter of meer boven de begane grond? Dan moet er een balustrade geplaatst worden met een hoogte van minimaal 1000 mm. Bij een balkon komt het vak voor dat deze 13 meter of hoger is, dan moet de balustrade minimaal 1200 millimeter hoog zijn.

Glazen balustrades voor trappen

Glasdiscount is gespecialiseerd in het bouwen van glazen balustrades. Een glazen balustrade is een mooi alternatief voor een hekwerk. Onze balustrades zijn zowel voor binnen als buiten geschikt en worden vaak geplaatst bij een trap. Een trap geeft met een glazen balustrade een ruimtelijk gevoel, omdat de gehele ruimte waarin de trap staat optisch groter lijkt.