• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Glasplaatdrager

7 producten

7 producten

Toepassing glasplaatdrager

Glasplaatdragers worden gebruikt om glazen platen horizontaal te plaatsen aan een verticale wand of staander. De meeste dragers voor een glasplaat maken gebruik van een klemschroef waarbij je de glazenplaat goed vast kan zetten. Houdt rekening met de keuze van de drager wel type glas je hebt en het gewicht. Bij een glasplaatdrager dien je ook rekening te houden met het aantal dragers dat je bestelt omdat het varieert welk gewicht je op het glas zet en in hoeverre je het glas in de drager laat steunen. Doorgaans adviseren wij om 1 set (2 stuks) glasdragers per 5 kilo te monteren. Heeft uw glasplaat dus een draaggewicht van 7.5 kilo. Dan adviseren wij om 2 sets (4 stuks) met glasdragers te kopen. Je dient zelf goed rekening te houden met het gebruik van de glasplaat en waarmee deze wordt belast. 

Verschillende soorten glasplaatdragers

Wij van Glasdiscount bieden twee typen glasplaatdragers aan; glasplaatdragers die de plaat ondersteunen aan de zijkanten op 2, 4 of 6 punten (afhankelijk van het gewicht). En een glasplaatdrager die het glas vanuit de achterkant steunt. Deze vorm is wel het meest riskant aangezien je een hefboomeffect gaat creëren op de klem aan de achterkant. Bij dit soort toepassingen dien je extra rekening te houden met het gewicht.

De glasplaatdragers van Glasdiscount verschillen ook op het gebied van vorm, grootte en afwerking. Zo kan je kiezen voor een RVS effect, RVS gepolijst, mat chroom, glans chroom of mat vernikkeld afwerking. Dit zorgt ervoor dat Glasdiscount ten alle tijden een glasplaatdrager aan kan bieden die aan jouw wensen voldoen.

Glasplaatdrager bestellen bij Glasdiscount.nl

Bestel eenvoudig de gewenste glasplaatdrager bij Glasdiscount. Je kan online de door jou gewenste product bestellen. De bestelling kan eenvoudig en snel worden geplaatst. Daarnaast kan je veilig betalen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Ook voor andere glasproducten en materialen ben je bij ons aan het juiste adres. Glasdiscount is al 16 jaar de grootste glasleverancier van Nederland. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in maatwerk en leveren wij inmeetservice met de daarbij horende maatgarantie. 

Advies glasplaatdrager

Heb je nog vragen met betrekking tot de glasplaatdragers of heb je nog andere vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling.