• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Beglazingskit

Beglazingskit

1-18 van 24

Pagina

1-18 van 24

Pagina

Wat is beglazingskit?

Beglazingskit wordt gebruik voor het afdichten van voegen in enkele en isolerende beglazingen. Dit type kit is extra geschikt voor het afdichten van beglazingen in kozijnen van hout, kunststof en metaal. Ook is dit type kit zeer geschikt voor het afdichten van bouwkundige aansluitvoegen tussen vensterbank, kozijn en gevel. Tevens zijn deze producten ook te gebruiken voor zelfreinigende beglazing. Alle beglazingskit van Glasdiscount is uitstekend te gebruiken voor het afdichten van kozijnen, puien, ramen, plaatmaterialen, lijsten, panelen, profielen, prefab-elementen, gevel- en bouwelementen. De beglazingskit is duurzaam permanent elastisch met een maximale bewegingscapaciteit van 20%.

Welke soorten beglazingskit zijn er?

Glasdiscount beschikt over verschillende soorten beglazingskit. Ieder product is uniek en heeft zijn eigen specifieke eigenschappen met de daarbij horende voor- en nadelen. De verschillende typen beglazingskit die worden aangeboden zijn te onderscheiden op basis van het doel waarvoor ze gebruikt worden.

De specifieke eigenschappen van ieder product staan uitgebreid uitgelegd naast het product met onderaan de product pagina een uitgebreide omschrijving waarin de toepassingen, eigenschappen en de verwerking nader worden toegelicht. Zo kunnen bepaalde producten zeer geschikt zijn voor enkel glas en andere producten juist voor dubbel glas.

Daarnaast kan er bij het bestellen van de gekozen kit handmatig een kleur worden gekozen, zodat je altijd over het juiste type beglazingskit beschikt in de juiste kleur. 

Wat is de beste beglazingskit?

Bij beglazingskit is het lastig aan te geven welke kit 'het beste is. Dat is namelijk afhankelijk van de situatie en de wensen. Als de beglazingskit nog over geschilderd wordt dan is de Seal-it - 325 PRO - PAINT beter dan de Seal-it - 230 TOPFLEX. De PROPAINT variant is namelijk speciaal ontworpen om overheen te schilderen. PROPAINT beglazingskit geeft gegarandeerd een beter eindresultaat wanneer er over de beglazingskit heen geschilderd wordt.

Hoe moet ik beglazingskit aanbrengen?

Voor het afkitten van de beglazing dien je gebruik te maken van een kitspuit. Er bestaan pneumatische kitspuiten en handmatige kitspuiten. Bij pneumatische kitspuiten zijn er verschillende standen in te stellen die verzorgen welke hoeveelheid kit er wordt aangebracht, bij een handmatige kitspuit bepaalt je de hoeveelheid kit die naar buiten komt handmatig.

Afmessen

Het afmessen van kit vergt enige precisie en oog voor detail. Het is zonde van de inspanning wanneer het afmessen van de beglazingskit wordt afgeraffeld, waardoor het een matige afwerking krijgt. Vaak wordt het afmessen van beglazingskit gedaan met wat sop op de vinger, die langs de kit rand wordt gehaald. Hierbij wordt vaak vergeten dat de sop die gebruikt wordt de kit kan aantasten. Glasdiscount adviseert bij het afkitten van beglazingskit altijd het gebruik van afstrijkrubbers. Deze zijn speciaal ontwikkeld om langs kitranden te strijken, wat zorgt voor een nette en consistente afwerking van de kit rand.

Hoe moet ik beglazingskit verwijderen?

Bij het plaatsen van dubbel glas in plaats van enkel glas wordt aanbevolen om geheel nieuwe glaslatten en beglazingskit te gebruiken. Dat is omdat nieuwe kit nóóit hecht aan oude kit. Als de glaslatten die gebruikt zijn nog in goede staat zijn, dan kan je er voor kiezen om de beglazingskit te verwijderen met een mesje en de glaslatten opnieuw te gebruiken. Snijd dan met een mesje naar wens zorgvuldig de oude kit van de glaslatten en andere constructies af. Zorg er wel voor dat u de glaslatten en andere materialen niet beschadigd.

Wat is de beste beglazingskit?

Voor beglazingskit bieden wij verschillende soorten aan. De meest gebruikte beglazingskitten zijn de Seal-it. De Seal it 325 PRO-PAINTis een verbeterde versie van de Seal it 230 TOPFLEX. De PRO-PAINT variant is speciaal ontworpen om overheen te schilderen. Beide varianten worden aangeboden in kokers van 310 ml.

Kleuren beglazingskit

Beglazingskit is te bestellen in verschillende kleuren. Zo is de Seal-it 235 PRO-PAINT variant te bestellen in de kleuren: wit, grijs, bruin en zwart. De beglazingskit variant TOPFLEX is ook te bestellen in het wit, grijs, bruin en zwart. De kleuren van de beglazingskit zorgen ervoor dat je de beglazingskit niet hoeft te verven.

Beglazingskit overschilderbaar

Vaak krijgen wij de vraag of onze beglazingskit ook overschilderbaar is. Het antwoord daarop is: ja. Voor overschilderbare kit adviseren wij onze Beglazingskit Seal-it® 325 PRO-PAINT. Deze is speciaal ontwikkeld om overheen te schilderen. Andere beglazingskit kan ook gebruikt worden in combinatie met verf, de kans bestaat dan alleen dat het eindresultaat minder fraai wordt.

Beglazingskit bestellen bij Glasdiscount.nl

Bestel de gewenste beglazingskit bij Glasdiscount.nl. Je kan online de door jou gewenste product met de gewenste kleur bestellen. De bestelling is eenvoudig en snel te plaatsen. Daarnaast kan je veilig betalen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Ook voor andere glasproducten en materialen ben je bij ons aan het juiste adres. Glasdiscount is al 16 jaar de grootste glasleverancier van Nederland. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in maatwerk en leveren wij inmeetservice met de daarbij horende maatgarantie. 

Advies beglazingskit

Heb je advies nodig over beglazingskit?, of heb je speciale wensen of nog andere vragen dan kan je contact opnemen met Glasdiscount via info@glasdiscount.nl