• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
 • Specialist in maatwerk
 • Inmeetservice met maatgarantie
 • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Glazen binnendeuren

Klik op één van de categorieën en stel makkelijk je eigen glazen binnendeur samen. We hebben de categorieën opgesplitst zodat je de glazen binnendeur kunt bestellen die voor jouw kozijnsituatie van toepassing is.

Voordelen binnendeur van glas

Gehard glazen deuren bieden belangrijke voordelen. Een glazen deur laat natuurlijk licht gemakkelijk door, waardoor het interieur van een ruimte helderder en ruimtelijker lijkt. Dit kan de algehele sfeer en esthetiek van een ruimte verbeteren. Een glazen deur zorgt voor een visuele verbinding tussen verschillende ruimtes. Dit kan handig zijn om een gevoel van openheid te creëren en om gemakkelijk toezicht te houden op andere kamers, vooral in huizen met kinderen of huisdieren.

Moderne uitstraling

Glazen deuren hebben vaak een eigentijdse uitstraling en kunnen een moderne en stijlvolle esthetiek toevoegen aan het interieur van een woning of kantoor. Doordat glazen deuren geen massieve panelen hebben, kunnen ze helpen bij het behouden van een gevoel van ruimtelijkheid, zelfs wanneer ze gesloten zijn. Dit is vooral gunstig in kleinere ruimtes.

Akoestiek

Hoewel glazen deuren niet zo geluiddicht zijn als massieve deuren, kunnen ze nog steeds een zekere mate van privacy bieden terwijl ze geluidsgolven enigszins dempen. Dit is afhankelijk van het type glas en de deurconstructie.

Gemakkelijk te onderhouden

Glas is over het algemeen gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan andere materialen. Regelmatig reinigen met glasreiniger is meestal voldoende om het glas in goede staat te houden.

Veiligheid

Een glazen binnendeur word gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dit is namelijk vijf keer zo sterk t.o.v normaal glas en het breekt niet in grote scherpe scherven. Een binnendeur van glas is erg sfeervol en schept een ruimtelijk effect. Een glazen binnendeur sluit een ruimte of kamer af zonder het gevoel te geven opgesloten te zijn.

Gehard veiligheidsglas voor jouw binnendeur

Al onze glazen binnendeuren worden geleverd met minimaal 8 mm veiligheidsglas. Gehard glas is een glassoort dat door verhitting (600 graden) vijf tot zeven keer sterker wordt gemaakt en zal dus niet snel breken. Wanneer het glas wel breekt zal het in kleine brokjes vallen die minder scherp zijn dan ongehard glas. Hierdoor neemt de kans op verwonding enorm af. Wanneer ongehard glas breekt zal het in grotere en scherpe stukken glas vallen. Gehard glas is dus een stuk veiliger dan standaard/ongehard glas. De deur verbindt ruimtes of kamers en geeft een ruimtelijk gevoel.

Beschikbare glassoorten binnendeur

Om een glazen binnendeur te kiezen die precies past bij jouw wensen zijn er veel verschillende soorten. Glazen deuren zijn verkrijgbaar in de volgende glassoorten:

 • Blank glas
 • Satijn / Melkglas
 • Grijs glas
 • Brons glas
 • Crepi glas blank
 • Het  meest toegepaste glassoort voor binnendeur met glas is blank glas of satijn melkglas. Kenmerkend voor blank glas is de maximale transparantie. Het geeft een modern effect aan de schuifdeur. Satijn melkglas wordt ook wel matglas genoemd. Dit glas beperkt het doorzicht en wordt vaak gekozen wanneer privacy belangrijk is.

  Advies binnendeur met glas

  Wanneer je advies nodig hebt, speciale wensen of andere vragen hebt kan je contact opnemen met Glasdiscount via onze contactpagina. Dan neemt onze verkoopafdeling contact met jou op om advies te geven over welke geharde glazen binnendeuren het best bij jouw wensen passen.