Driedubbel isolatieglas

Meer afbeeldingen

 • Driedubbel isolatieglas
 • Driedubbel isolatieglas
 • Driedubbel isolatieglas
 • Driedubbel isolatieglas
 • Driedubbel isolatieglas

Driedubbel isolatieglas HR+++

Availability: In voorraad

€ 64,65 excl. BTW € 78,23 incl. BTW

Wat is driedubbel isolatieglas?

Driedubbel isolatieglas isoleert beter dan dubbel glas, maar dan moeten de samenstellende delen wel van gelijke kwaliteit zijn. Isolatiewaardes van dubbel glas worden uitgedrukt in de zogenaamde U-waarde's. De U-waarde van glas is de mate waarin glas energie doorlaat. Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de isolatiewaarde van glas. De U-waarde van bijvoorbeeld enkel glas ligt zo rond de 6. Driedubbel glas van hoge kwaliteit komt op dit moment op een U-waarde van 0,5 tot 0,9. De sprong van 6 naar 0,9 is groot.

U kunt driedubbel isolatieglas bij ons direct online bestellen. Met de diverse soorten en samenstellingen kunt u zelf uw prijs bepalen. Prijsvoorbeelden vindt u onder aan de pagina. Wij leveren driedubbel HR+++ op elke gewenste maat tegen discount prijzen.

Ventilatieroosters voor driedubbel glas

Ook kunt u verschillende soorten ventilatieroosters bij uw beglazing bestellen. Let u hierbij op de roosteraftrek/glasaftrek! Deze dient u zelf in mindering te brengen op de hoogtemaat van uw beglazing.

Dubbel glas met zwarte afstandhouder

Een zwarte afstandhouder, of zwart kader, zorgt voor een lagere U-waarde. Lees hier meer.

* Verplichte velden

€ 64,65 excl. BTW € 78,23 incl. BTW

Details

Ook voor driedubbel glas geld, hoe meer u besteld hoe hoger uw korting. Uw korting wordt door het excel programma automatisch berekend. Deze korting kan oplopen tot 15%! De korting wordt alleen door het online excel offerte programma automatisch berekend.

Wat is driedubbel glas?

Enkel glas is enkel glas, dat weet iedereen. Dubbelglas (ook wel isolatieglas of Thermopane genoemd) bestaat uit 2 enkele glasplaten, met daartussen een zogenaamde spouw van stilstaande droge lucht. Driedubbel glas bestaat dus uit 3 enkele glazen, met daartussen droge stilstaande lucht (ook wel triple glas genoemd). Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis kan worden gehouden.

Waar wordt nu driedubbel glas (triple glas) voor gebruikt? Voornamelijk voor warmte isolatie. De redenering is: vroeger hadden we enkel glas, en dat laat nogal wat kou door, dus werd dubbelglas ontwikkeld. Twee ruiten, met daartussen lucht, dat isoleert! Dat klopt, want globaal gezien isoleert een dubbele ruit 3 keer beter dan een enkel ruit (je kunt natuurlijk afwijkingen verzinnen). Als nu dubbelglas beter isoleert dan enkel glas, dan zal driedubbel glas wel nog een keer beter isoleren! Dat klopt niet.

Driedubbel glas (triple glas) ten opzichte van HR++ glas.

Er zijn soorten HR++ glas, die een grotere isolatiewaarde hebben dan driedubbel glas. Maar dat is, zoals al eerder gezegd, appels met peren vergelijken. De samenstellende materialen moeten van een gelijke kwaliteit zijn. 

Dus als men een driedubbele ruit, gemaakt van glas met een coating, en gevuld met bijvoorbeeld krypton gas, vergelijkt met een dubbele ruit met dezelfde eigenschappen, zal de driedubbele ruit beter isoleren.

Typische eigenschappen van driedubbel glas (triple glas) ten opzichte van dubbel glas.

We zijn in Nederland al helemaal gewend aan dubbel glas. Da’s helemaal normaal en geaccepteerd. Wat is er nu anders aan driedubbel glas.

 • Ten eerste, het is dikker. Da’s logisch. Als je rekent met een luchtspouw van 12 mm, komt een gemiddelde dubbele ruit op 21mm, en een driedubbel op 37mm.Dat heeft gevolgen voor de sponning waar een ruit in moet komen. Meestal zijn sponningen berekend op dubbel glas, maar in nieuwbouw en energie-neutrale bouw wordt al rekening gehouden met een diepere sponning.
 • Ten tweede, driedubbel glas is veel zwaarder. Een gemiddelde dubbele ruit weegt 23 kg per vierkante meter. Een driedubbele weegt 33 kg. Dat kan gevolgen hebben voor de constructie waar het glas in moet komen.
 • Ten derde, het heeft een betere geluidsisolatie. Drie platen achter elkaar, van ongelijke dikte met daartussen lucht laat minder geluid door dan 2 platen. Hierbij moet worden opgemerkt, dat de constructie waar het glas in staat, ook bepalend is voor de mate van geluidsisolatie.
 • Ten vierde, het is duurder. Een extra plaat glas, een andere manier van produceren, meer kit om de ruiten te verlijmen, meer gas maken het driedubbel glas duurder. Op dit moment wordt dubbelglas nog steeds in veel groter aantallen geproduceerd dan driedubbel glas, wat ook een verschil maakt in productiekosten.
 • Ten vijfde, onder vergelijkbare kwaliteit, het isoleert beter. De redenatie hiervoor is al eerder beschreven.
 • Ten zesde en laatste, driedubbel glas laat minder zonnewarmte door. Dat wil zeggen, dat bij het plaatsen van driedubbel glas rekening moet worden gehouden met het doel. Een voorbeeld: Als een huis bij het omlaag brengen van de energiekosten helemaal onder handen wordt genomen (vloer- en muur isolatie, bepaalde manier van bouwen, dakisolatie, slimme energie opwekkers, zonnepanelen of -boilers) ook glas een wezenlijk onderdeel uitmaakt, zou het een overweging zijn om een groot glasoppervlak aan de zuidkant van het huis uit te voeren met dubbelglas HR++, die een iets hogere U-waarde heeft, maar meer zonnewarmte doorlaat. Het glas aan de noordkant kan dan driedubbel zijn. Hier wordt dus het glas betrokken in het totaalplaatje.

Aandachtspunten bij de overweging voor driedubbel glas (triple glas).

Driedubbel glas isoleert erg goed. Dat is een feit. Let bij de overweging om over te stappen op driedubbel glas, in het kader van renovatie van uw woning op een aantal dingen: Is mijn sponning diep genoeg? Is mijn raamconstructie stevig genoeg, en wat denk ik extra te kunnen besparen t.o.v. dubbel glas HR++. Laat u daar goed over voorlichten door de vakman. Ga er niet per definitie van uit dat u altijd voordeliger uit bent. U moet dit dan echt op de langere termijn zien.

In het kader van nieuwbouw, of energie neutrale bouw, is driedubbel glas zeker een optie. Let er dan op dat u de aanschaf van driedubbel glas meeneemt in het totale pakket van energiebesparing.

Prijs driedubbel glas (triple glas) .

We geven graag advies en een goede prijs!. Daarom hebben we enkele soorten in ons assortiment opgenomen. Mocht u nog vragen hebben over triple of driedubbel glas neem dan gerust contact met ons op.

Driedubbel glas (triple) 4*-sp-4-sp-4*    €                   63,65

Samenstelling   Prijs per m2 excl. btw   

Driedubbel glas (triple) 5*-sp-4-sp-4*

€                   68,46

Driedubbel glas (triple) 6*-sp-4-sp-5*

€                   76,27

Driedubbel glas (triple) 6*-sp-4-sp-6*5

€                   80,36

Driedubbel glas (triple) 4*-sp-4-sp-33.1*

€                   99,90

Driedubbel glas (triple) 5*-sp-4-sp-33.1*

€                   103,63

Driedubbel glas (triple) 6*-sp-4-sp-33.1*

€                   107,71

Driedubbel glas (triple) 6*-sp-4-sp-44.2*

€                   124,20

Driedubbel glas (triple) 33.1*-sp-4-sp-33.1*

€                   135,14

Driedubbel glas (triple) 44.2*-sp-4-sp-44.2*

€                   172,94

Driedubbel glas kopen

 • Prijs is inclusief verwijderingsbijdrage en energietoeslag
 • Minimaal te berekenen oppervlakte is 0,5 m2 per ruit
 • Prijs is exclusief verplichte transportverzekering (1,5%)
 • Spouwbreedten 12 en 15 mm
 • Prijzen zijn geldig voor ramen van max 5 m2, grotere oppervlaktes op aanvraag;

Andere samenstellingen, afmetingen en spouwbreedten op aanvraag via info@glasdiscount.nl

Extra informatie

Beslagset Nee

Bijlagen

View FileGarantie    Grootte: (1.81 MB)
View FileClimatop driedubbel glas    Grootte: (193.16 KB)
View FileToelichting maximale afmetingen glas    Grootte: (49.78 KB) Toelichting maximale afmetingen glas
View Filemaximale afmetingen dubbel glas    Grootte: (48.83 KB)
View FileLetsel;beperkend glas NEN 3569    Grootte: (87.87 KB)
View FileInmeet en montage handleiding    Grootte: (729.55 KB) Inmeet en montage handleiding

Verzenden of afhalen

Op deze pagina vindt u meer informatie de levering en/of het afhalen van bestellingen.

Afhalen

Levering

Levertijd

Verzendkosten Nederland

Verzendkosten België

 


 

Afhalen

Orders met een combinatie van glas en glastoebehoren kunt u desgewenst afhalen vanaf onze standplaats in Loenen (gld.). Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Orders van alleen glas kunnen daarnaast ook afgehaald worden bij onze afhaalpunten in Almelo, Amsterdam, Arnhem, Den Helder, Eindhoven, Emmen, Groningen, Loenen, Rijswijk, Soest of Zwolle. Afhalen op deze locaties brengt extra kosten met zich mee. Als de leverdatum van de fabriek bekend is, krijgt u van ons een mail met daarin de afhaaldatum en de adresgegevens van de afhaalvestiging.
Veiligheid is een groot item voor Glasdiscount.nl. Daarom zijn onderstaande aandachtspunten opgesteld om deze te waarborgen.

 1. Melden, inschrijven en wachten bij de receptie;
 2. Glas wordt door een medewerker van de vestiging naar het buitenterrein gebracht;
 3. Kinderen zijn op het gehele terrein van de afhaalvestiging niet toegestaan;
 4. Het personeel van de vestiging is niet bevoegd u te helpen om glaswerk in een auto of ander vervoersmiddel te plaatsen;
 5. In verband met uw veiligheid en de veiligheid van het aanwezige personeel dienen alle veiligheidsvoorschriften en aanwijzingen altijd te worden opgevolgd;
 6. Hou rekening met het transport en bedenk vooraf hoe u het glaswerk gaat vervoeren, eigen verantwoordelijkheid!;
 7. Korte broek, T-shirts met korte mouwen en open schoenen (Crocs, teenslippers, sandalen etc.) zijn niet toegestaan;
 8. Handschoenen zijn verplicht.

Let op: Deze punten dienen te allen tijden opgevolgd te worden!

De afhaalpunten hebben geen glastoebehoren op voorraad liggen. Heeft u een order geplaatst van glas en glastoebehoren en wilt u het glas afhalen bij één van de afhaalpunten, dan zijn wij helaas genoodzaakt alsnog € 9,50 excl. btw aan verzendkosten in rekening te brengen voor de glastoebehoren.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Kleinere orders leveren wij zelf uit.

Levering

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. In België kunnen wij leveren in de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Orders vanuit België kunnen niet via de website verwerkt worden en kunt u per mail aanvragen.

Een bij Glasdicount.nl bestelde order dient vooraf betaald te worden. Na ontvangst van uw betaling wordt de order geplaatst bij de fabriek.

Wij gaan er vanuit dat u de order met zorg samen heeft gesteld en deze goed heeft gecontroleerd zodat de order geen onjuistheden bevat. Wijzigingen binnen 24 uur kunnen nog verwerkt worden. Na 24 uur is de order definitief en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Als er na 24 uur toch wijzigingen doorgevoerd moeten worden, zullen de kosten bij u in rekening worden gebracht.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Hierdoor beperken wij de transportkosten en kunt u profiteren van scherpe prijzen. Zodra de leverdatum vanuit de fabriek bekend is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Deze data zijn te allen tijde onder voorbehoud. Tijdens het productieproces kunnen problemen ontstaan, zoals ruitbreuk, waardoor de opgegeven leverdatum niet haalbaar is. Uiteraard doen wij ons best om dit te voorkomen. Houdt daarnaast ook rekening met onze vaste leverdagen, zie overzicht transportroutes. Wij maken gebuik van derden voor de logistieke afhandeling. Hierdoor hebben wij niet de mogelijkheid om te controleren of het glas daadwerkelijk geladen is en op de opgegeven dag wordt geleverd. Gelukkig wordt 99% van orders op tijd geleverd. Een exacte levertijd kunnen wij niet opgeven.

Bij het plaatsen van de order bij de fabriek geven wij uw telefoonnummer door. De fabriek kan dan eventueel rechtstreeks contact met u opnemen voor een afspraak. Doordat de levertijd op kan lopen krijgen wij niet altijd de exacte leverdatum door van de fabriek. Om transportkosten te besparen proberen ook zij de orders zo voordelig mogelijk te bundelen. Het kan in een uitzonderlijk geval voor komen dat de glasorder geleverd is zonder dat u een leverdatum door heeft gekregen. Ondanks onze inspanningen kan dit niet altijd voorkomen worden.

Glasorders worden altijd op de begane grond gelost. De grote glasorders en order met grote ruiten worden geleverd op een glasblok. De glasbok dient u binnen 4 weken leeg te maken en af te melden. Daarna betaald u bokkenhuur á € 2,50 per dag. Woont u in een gebied waar transport door een vrachtauto met oplegger combinatie niet mogelijk is, dan dient u dit van tevoren aan te geven. Anders bestaat de kans dat uw bok ver van de gewenste losplek gelost wordt, dit kan niet de bedoeling zijn.

Heeft u grotere ruiten besteld (> 1,5 m2) dan dient er iemand thuis te zijn om te helpen bij het lossen. Een ruit van 1,5 m2 weegt al snel 35 kg en is daardoor niet alleen te tillen. Voor kleinere ruiten hoeft u niet thuis te zijn. In dat geval kunt een paar latjes klaar leggen en een briefje ophangen op de plek waar u het glas gelost wilt hebben. Controleer uw glasorder altijd op eventuele fabricagefouten.

Bij een combinatieorder van glas en glastoebehoren zullen de glastoebehoren en eventuele ventilatieroosters waarschijnlijk eerder geleverd worden. Deze producten worden met een pakketdienst verzonden.

LET OP! Plaats bij uw adresgegevens geen postbus nummer. Wij kunnen hier geen verzending voor aanmaken.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van hetgeen u besteld heeft. Afhankelijk van de voorraad en de routes die gereden worden kan de levertijd een paar dagen eerder of later uitvallen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden proberen we leveringen in de 'uithoeken' van ons land zoveel mogelijk te combineren. Wanneer er een levertijd bekend is krijgt u vanzelf een e-mail met alle informatie. Wij kunnen helaas niet eerder leveren dan de opgegeven levertijd.

 • Glastoebehoren zoals kit, band en blokjes proberen wij, mits op voorraad, nog dezelfde dag te verzenden.
 • Enkele beglazing heeft een levertijd van ca. 5 á 10 werkdagen.
 • Isolerende beglazing heeft een levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
 • Gehard glas heeft vanwege de extra bewerkingen een levertijd van ca. 15 á 20 werkdagen.
 • Glazen keuken achterwanden hebben een levertijd van ca. 20 á 25 werkdagen.
 • Geslepen glas heeft over het algemeen een langere levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
De bovenstaande levertijden zijn echter indicaties. Het kan door eventuele drukte/vakanties en dergelijke uitlopen. Zorg er dus voor dat u pas een afspraak maakt met uw glaszetter/schilder nadat u uw glas heeft ontvangen.

Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Transportroutes
    Regio Vaste leverdag
    West Dinsdag
    Noord-West Ma t/m vr
    Noord-Oost Woensdag
    Zuid-Oost Vrijdag
    Zuid-West Donderdag
    (Vlaams) België o.v.b. Vrijdag

 Leveringsschema 

Verzendkosten Nederland

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten (kleine order toeslag) van € 17,50 excl. btw in rekening. Deze producten worden door ons speciale glastransport geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50 of € 15,- (dit kan per product verschillen) excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 17,50 + € 9,50 = € 27,00 excl. btw.

Verzendkosten Nederland
Glasproducten € 17,50
Glastoebehoren € 9,50 of € 15,- 
Glas en glastoebehoren € 27,00
Bij orders hoger dan > € 400,00 Gratis
Lichtstraten € 27,00
Lichtstraten vanaf € 1000,00 Gratis

 
De verzendkosten worden automatisch aan uw winkelwagen toegevoegd.
Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten. 

Verzendkosten België

Uw orders worden door ons verzonden naar de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten van € 75,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een transporteur geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 15,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 75,00 + € 15,00 = € 90,00 excl. btw.

Voor orders boven € 1.000,00 excl. btw brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Verzendkosten België
Glasproducten € 75,00
Glastoebehoren € 15,00
Glas en glastoebehoren € 90,00
Bij ordergrootte alleen glas > € 1.000,00 Gratis!!!!


Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Beglazingsband (glasband) (wit, 9x3mm, 20m)

Beglazingsband (glasband) (wit, 9x3mm, 20m)

€ 3,00 excl. BTW € 3,63 incl. BTW