• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Voorzetramen

6 producten

6 producten

Wat zijn voorzetramen?

Een voorzetraam is een glasplaat die naadloos is verbonden op een raam. Door het plaatsen van het voorzetraam creëer je een ruimte tussen het huidige raam en het voorzetraam in. Dit zorgt voor een isolerende luchtlaag die de warmte behoudt. Het voorzetraam houdt ook het geluid van buitenaf gedeeltelijk tegen. Hierdoor verbeter je eenvoudig de leefomgeving. Door gebruik te maken van een voorzetraam verbeterd de isolatiewaarde van het enkel glas met 50 - 80%. Een voorzetraam is in meerdere afwerkingen te bestellen. Je zult dus altijd de kleur kunnen bestellen die het past bij de huidige stijl van het gebouw. Daarnaast zijn onze voorzetramen ook in onafgewerkt aluminium te bestellen.

Wat is het verschil tussen floatglas en gelaagd veiligheidsglas bij voorzetramen?

Het verschil in floatglas en gelaagd veiligheidsglas zit hem in de samenstelling van het glas. Floatglas is simpelweg een glasplaat van een bepaalde dikte. Deze bieden wij aan in 4 mm, 6 mm en 8 mm. Gelaagd veiligheidsglas is een samenstelling van twee glasplaten met daartussen een folie. Mocht het glas breken, dan blijven de scherven in de folie hangen, waardoor je jezelf niet kunt verwonden aan de scherven. Vandaar dat deze samenstelling ook wel 'veiligheidsglas' genoemd. We leggen graag even toe hoe de samenstelling Aluminium voorzetramen 33.2 gelaagd veiligheidsglas' er in werkelijkheid uit ziet. Het gaat hierbij om de 33.2. Het getal achter de punt is het aantal folies dat tussen twee glasplaten in wordt aangebracht. In dit geval twee. Voor de punt staat ook een getal, dat is meestal een tiental met twee dezelfde getallen. Bij de samenstelling 33.2 zijn dat dus twee glasplaten van 3 mm dik, met daartussen 2 folies.

De dikte van een voorzetraam

De dikte van het glas in de voorzetramen is afhankelijk van de afmetingen van het kozijn of de ruit waar tegen het geplaatst wordt. Hoe groter de afmetingen van de ruit, hoe dikker het glas dient te zijn.

Afmetingen voorzetramen

Voorzetramen op maat bestellen

Bij de voorzetramen van Glasdiscount kun je maten invoeren vanaf 200 mm hoogte en breedte tot een maximale breedte van 1500 mm en een maximale breedte van 2200 mm. Je vult simpelweg de gewenste afmetingen in milimeters in op de bestelpagina en wij maken uw voorzetraam perfect op maat.

Wat is de levensduur van een voorzetraam?

Met een levensduur van minimaal 10 jaar zijn onze voorzetramen een zeer verstandige keuze. Zo heb je bijvoorbeeld geen onderhoud aan het randwerk, zijn er ingrijpende aanpassingen nodig aan uw bestaande constructies en zal een thermische breuk niet optreden. Scharnierdelen zijn van aluminium EV1, de lagerbusjes van kunststof en de scharnier pen van RVS.

Hoe bevestig ik een aluminium voorzetraam?

Een voorzetraam kan op verschillende manieren worden bevestigd. Bij Glasdiscount heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een montage met schroeven, met knevels, scharnieren met knevels of scharnieren met schroeven.

Hoe goed isoleert een voorzetraam een ruimte?

Een voorzetraam draagt bij een een betere warmte en geluidsisolatie. Voorzetramen bieden nagenoeg hetzelfde comfort als HR-glas en het warmteverlies op het glasoppervlak wordt met ongeveer 50% teruggebracht. Tussen het voorzetraam en het kozijn wordt EPDM afdichtingsrubber geplaatst.

Is een voorzetraam geluidswerend?

Een voorzetraam biedt ongeveer dezelfde geluidswerende waarde dan normaal glas. Voorzetramen met de samenstelling 33.2 en 44.2 kunnen wél geleverd worden met akoestische folie.

Voorzetramen voor glas in lood

Een andere goede toepassing voor voorzetramen is bij kerken en monumentale panden waarbij kostbaar glas-in-lood beschermd moet worden voor bijvoorbeeld vandalisme. Hier is een voorzetraam met gelaagd glas een ideale oplossing.

Welke afmetingen zijn er beschikbaar?

Wij bieden aluminium voorzetramen aan in floatglas (enkel glas) en in gelaagd veiligheidsglas. De opties voor aluminium voorzetramen in enkel glas zijn 4 mm, 6 mm en 8 mm diktes. De mogelijke samenstellingen van voorzetramen met gelaagd veiligheidsglas zijn 33.2, 44.2 en 55,2. De breedte van een voorzetraam is maximaal 1500 mm en de hoogte van een aluminium voorzetraam is maximaal 2200 mm.

Wat is de prijs van een voorzetraam?

De prijzen van de voorzetramen worden berekend aan de hand van de afmetingen die het voorzetraam moet worden. Hierbij wordt een minimumprijs gehanteerd. Ten slotte speelt ook de glasdikte en/of samenstelling hierin mee.