• Al 20 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Compleet houten veranda met glazen dak

2 producten

2 producten

Houten veranda’s worden steeds populairder. De mooie en luxe veranda’s van Glasdiscount zijn te gebruiken voor het maken van een veranda, terrasoverkapping of carport. Onze veranda’s zijn van goede kwaliteit en dat voor een vaste lage prijs. Het mooie aan onze veranda’s is ons maatwerk. Wij kunnen alle veranda’s in de gewenste maat leveren.

De overkapping dient gemonteerd te worden met een schuin dak. Het afschot in het dak dient gemonteerd te worden onder een hoek van 5 graden. Daarnaast bestaan onze veranda’s uit specifieke hoogtes. Een aanbouwhoogte van ca. 2850 mm en de palen hebben een hoogte van 2500 mm.

Soorten veranda’s

Bij Glasdiscount leveren we twee verschillende soorten veranda’s. Dit zijn de aanbouw veranda en de vrijstaande veranda. De aanbouw veranda dient gemonteerd te worden aan een vast stuk onroerend goed. Denk hierbij aan een het huis of de schuur (indien mogelijk). Een vrijstaande veranda wordt niet gemonteerd aan een vast stuk onroerend goed. Deze staat op zichzelf en kan je overal plaatsen waar je maar wenst.

Materialen

Glasdiscount beschikt over een breed assortiment veranda’s. Onze veranda’s zijn zowel in prachtige houtsoorten als in luxe en modern aluminium te verkrijgen. Het grote verschil tussen hout en aluminium is de uitstraling en de draagkracht. Om deze reden zijn onze houten veranda’s te verkrijgen met drie verschillende glassoorten, namelijk gelaagd enkel glas, HR++ glas en ZHR++ glas. Daarentegen is onze aluminium veranda alleen te verkrijgen met gelaagd enkel glas.

Aluminium

De aluminium veranda van Glasdiscount is gemaakt van 100% aluminium. Aluminium zorgt van nature voor een luxe en moderne uitstraling. Onze aluminium veranda’s zijn in de kleuren wit en antraciet te bestellen. Ook kunnen onze aluminium veranda’s exact op maat gemaakt worden.

Eigenschappen van aluminium:

✓Onderhoudsarm
✓Stevig
✓Weersbestendig
✓lichtgewicht
✓luxe uitstraling

Eikenhout

De veranda van Glasdiscount is gemaakt van honderd procent Europees eikenhout. Dit type hout zorgt voor een luxe uitstraling van de veranda en heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur. Onze eikenhouten veranda’s kunnen exact op maat gemaakt worden. Het geleverde hout voor de veranda is onbehandeld.

Eigenschappen van eikenhout:

✓ Eikenhout is van zichzelf oersterk, zwaar en duurzaam
✓ Het heeft een mooie robuuste lichte kleur
✓ Naar verloop van tijd vergrijst eiken
✓ duurzaamheidsklasse II (20-25 jaar onbehandeld meegaat)
✓ kwaliteitsklasse QPA/1
✓ Het spinthout is geel/wit van kleur
✓ De nerf is grof en golvend
✓ Door het hoge looistofgehalte in eikenhout, corrodeert metaal snel als het in contact is met eiken.

Douglashout

Douglashout is een houtsoort dat afkomstig is uit Europa die van nature een hoge duurzaamheidsklasse heeft. Het bijzondere aan deze houtsoort is dat naarmate de tijd vordert het hout steeds sterker wordt. Dit komt door de hoeveelheid hars die zich in deze houtsoort bevindt.

Eigenschappen Douglas hout:

✓ Een van de hardste Europese naaldhoutsoort
✓ Naar verloop van tijd wordt het hout onwijs sterk
✓ Makkelijk te bewerken 
✓ Levensduur 10-15 jaar - onbehandeld 
✓ Kleur Douglas hout - Kern, roodbruin - Spinthout, geel
✓ Douglas hout vergrijst 
✓ Grote overbruggingen maken
✓ Uitstekend hout om buiten veranda’s te maken

Glassoorten

Glasdiscount beschikt over drie glassoorten voor het bouwen van een veranda met glazen dak. Zo heb je de keuze uit gelaagd enkel glas, HR++ glas en ZHR++ glas. Iedere glassoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Gelaagd enkel glazen dak

Het is mogelijk om het dak van de veranda van gelaagd enkel glas te maken. Dit type glas is veiligheidsglas dat in elke gewenste maat geleverd kan worden en is helder van kleur. Daarnaast wordt dit type glas veel toegepast als extra bescherming in vensters, balustrades, balkons en schuin liggende dakbeglazing zoals bij de veranda. Gelaagd enkel glas is glas dat door middel van een of meerdere dunne folies aan elkaar verbonden is. Het grote voordeel hiervan is dat de het dak bij breuk niet uiteenvalt, maar als één geheel blijft, doordat de glasscherven in de veiligheidsfolie blijven hangen. Hierdoor ontstaat er bij breuk geen grote opening waardoor dit type glas ook inbraak vertragend werkt.

HR++ glazen dak

HR++ glas is ook een goede optie als je een veranda met glazen want aan wil schaffen. Dubbel glas HR++ is dubbel glas met twee glasbladen met daartussen een spouw. Bij HR++ glas is de binnenste ruit voorzien van een extra coating. Vervolgens wordt de spouw gevuld met argon gas i.p.v. lucht. Dit zorgt voor een goede isolatie en vermindert het energieverbruik. Dit type dak is speciaal ontworpen om warmte binnen te houden en kou buiten te houden. HR++ glas isoleert 5 keer beter dan enkel glas en zelfs tot 2 á 3 keer beter dan traditioneel dubbel glas. Dit type glas is het meest toegepaste isolatie- en dubbelglas in de huidige woning- en utiliteitsbouw en werkt super als glazen dak voor de veranda.

ZHR++ glazen dak

Zonwerend ZHR++ dubbel glas is misschien wel de mooiste optie wanneer je voor een veranda met glazen dak kiest. ZHR++ dubbel glas bestaat uit twee glasbladen, gescheiden door een hol metalen kader. Een dubbele elastische afsluiting sluit de constructie. De heldere buitenruit is aan de binnenzijde bedekt met een uiterst dunne en transparante coating van edelmetaal. De spouw tussen de glasbladen is gevuld met Argongas. Dit geeft een isolerende werking net als bij HR++ glas. Zonwerend HR++ dubbelglas wordt met name toegepast om de hoge mate van zonwering. Dit is natuurlijk uitermate voordelig wanneer je een veranda met glazen dak wilt bouwen. Dit zorgt er namelijk voor dat het niet vreselijk warm wordt onder de veranda, zodat het ook zomers aangenaam is om onder de veranda te kunnen zitten.

Leveringsomvang compleet bouwpakket voor een veranda

✓ Muurbalk (60x150) met ingefreesde draagpunten
✓ Liggers
✓ Tussenbalken
✓ Dwarsliggers (120x120)
✓ Schoren
✓ Gootplanken
✓ Staanders (120x120x2500) Het aantal staanders hangt af van de afmetingen van de veranda.
✓ Betonpoeren

Voor het monteren van de beglazing wordt een compleet daksysteem geleverd met; luxe aluminium profielsets in RAL9001, 9010 of RAL7016, muuraansluitprofiel, kit, schroeven, handleiding, etc.

Prijzen van een veranda

De prijzen van onze veranda’s worden door verschillende factoren beïnvloed. Ten eerste is het materiaal van belang. Er zit bij ons een prijsverschil tussen de materialen aluminium, Douglas hout en eikenhout. Ook de afmeting van het materiaal is van belang. Als je een grotere veranda bestelt is er meer materiaal benodigd, dus worden de kosten hoger. Daarnaast wordt de glasprijs beïnvloed door de oppervlakte van de veranda. De glasprijs wordt door middel van de m2 prijs berekend. Ook hangt dit af van het type glas dat je voor de veranda bestelt. De prijzen van gelaagd enkel glas, HR++ glas en ZHR++ glas verschillen. Wanneer je een veranda bestelt die breder dan 5000mm is, worden de kosten verhoogt door een extra staander en betonpoer die benodigd zijn voor de draagkracht. Bij de vrijstaande veranda’s worden 2 a 3 extra betonpoeren en staanders in rekening gebracht. Bij de aluminium veranda wordt een meerprijs voor het glas gerekend indien de veranda dieper is dan 3500mm.

Veranda op maat

Onze veranda's zijn volledig op maat te bestellen. In de tabellen vindt je de minimale en maximale maat. Onze site berekent op basis van de opgegeven afmetingen de prijs. De veranda met glazen dak zal volledig op maat gemaakt en geleverd worden. Inclusief op maat gemaakt gelaagd glas en toebehoren.

Veranda met glasdak bestellen bij Glasdiscount.nl

Bestel de gewenste veranda met glazen dak bij Glasdiscount.nl. Je kan online de door jou gewenste product bestellen.De bestelling kan eenvoudig en snel worden geplaatst. Daarnaast kan je veilig betalen via bijvoorbeeld iDeal of PayPal. Ook voor andere glasproducten en materialen ben je bij ons aan het juiste adres. Glasdiscount is al 16 jaar de grootste glasleverancier van Nederland. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in maatwerk en leveren wij inmeetservice met de daarbij horende maatgarantie. 

Advies Veranda 

Heb je advies nodig?, Heb je speciale wensen of nog andere vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met Glasdiscount via onze contactpagina.