• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Lichtstraat lessenaarsdak vaste maat

Een lessenaarsdak is een dakvorm die bestaat uit één dakvlak of dakschild, waarbij een aflopende helling tussen de 5 en 15 graden wordt geadviseerd. Hierdoor is de ene kant hoger dan de andere kant, waardoor het water wat erop valt standaard van de lichtstraat afloopt. Het voordeel van een lessenaarsdak ten opzichte van een zadeldak dat deze ook tegen de muur gemonteerd kan worden. Een lessenaarsdak is te bestellen met verschillend aantal vakken en afmetingen. We hebben de meest verkochte varianten op de website voor je weergegeven. Heb je interesse in een lichtstraat die wij niet op de website hebben staan, stuur dan een mailtje met je wensen naar lichtstraat@glasdiscount.nl of kijk bij lessenaars lichtstraten op maat.

Een groot voordeel van een lichtstraat met lessenaarsdak is de overvloed aan lichtinval die je krijgt. Een lessenaarsdak is uitermate geschikt om creatief te verwerken in het dak. Zo is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld om de dakbedekking door te laten lopen op een deel van de lichtstraat. Dan past de lichtstraat perfect bij de huidige uitstraling van het dak van de woning en profiteer je toch van een enorme toename van lichtinval. Materialen om de lichtstraat te isoleren worden niet meevelegerd.

Levertijd lessenaarsdak lichtstraat met vaste maat

Wanneer je kiest voor een lichtstraat met vaste maten dan kunnen wij snelle levertijden garanderen. Onze glazen lichtstraten met vaste maat worden als compleet zelfbouwpakket geleverd. Alle dakbeglazingsprofielen, oplegrubbers en eindschotjes zitten erbij. Net zoals het meranti houten frame en het glas. De balken van het meranti frame hebben een breedte van 62 millimeter. Bij bestelling krijg je een geprinte handleiding meegeleverd, waardoor je in eenvoudige stappen helemaal zelf je eigen lichtstraat met vaste afmetingen kunt monteren.

Prijs lessenaars lichtstraat met vaste maat

De prijs van een lessenaars lichtstraat met vaste maat is afhankelijk van de totale afmetingen in combinatie het aantal vakken. Zo is er al een 1 vaks lessenaars lichtstraat met vaste maat voor een zeer scherpe prijs. Ook hebben we ook op maat gemaakte lessenaarsdak met zonwerend glas. Het glastype van de lichtstraat speelt ook een rol bij de prijsbepaling van de lichtstraat. De lichtstraten kunnen uitgevoerd worden met gelaagd enkel veiligheidsglas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 44.2 veiligheidsglas en komt de gelaagde ruit altijd aan de binnenzijde te zitten. Naast enkel glas kun je ook kiezen voor gelaagd HR++ dubbel glas. Wil je de ruimte waar je een lichtstraat plaatst zo koel mogelijk houden, maak dan gebruik van gelaagd zonwerend ZHR++ dubbel glas. Gelaagd dubbel glas heeft een betere isolatiewaarde dan gelaagd enkel glas.

Dakbeglazingsprofielen van Glasdiscount kopen?

Mocht je een lichtstraat willen maken, maar staat de constructie al? Dan ben je bij Glasdiscount alsnog aan het juiste adres. Wij bieden namelijk dakbeglazingsprofielen aan, waarmee je zelf je eigen glazen dak kunt plaatsen. Deze dakbeglazingsprofielen worden vaak gebruikt voor het maken van een glazen dak bij fietsenstallingen, houten veranda’s, serres en andere aanbouw mogelijkheden.