• Al 18 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Warm edge afstandhouder

Een Warm edge afstandhouder, is een thermisch onderbroken afstandhouder (zwart) die wij kunnen leveren in twee uitvoeringen. De gemiddelde verbetering tegenover een standaard aluminium kader betreft een U-waarde van 0,1 tot 0,2 W/m2K van het raam (kozijn + glas). Ook kan een Warm edge afstandhouder het risico op condensvorming aan de binnenzijde van het glas verbeteren door een verminderde koudebrug aan de rand van het glas.

Warm edge afstandhouders kunnen worden onderverdeeld in 2 soorten:

 

TGI (Technoform Glass Insulation)

Deze bestaat uit kunststof materiaal met een rug van edelstaal . Dit zorgt voor een zeer lage warmtegeleiding en optimale gas- en dampdichtheid. Wanneer de zwarte afstandhouder gecombineerd wordt met dubbel- of driedubbel glas, dan verbetert het de isolatiewaarde van het hele raam.

TPS (Thermal Plastic Spacer)

Thermisch vloeibaar gemaakt Kunststof dat tuzzen de beglazing kan worden gekit. Deze methode biedt meer flaxibiliteit in spouwbreedte echter is niet geschikt voor toepassingen als triple glas of wanneer glasroeden in de spouw gewenst zijn.

Standaard leveren wij TGI als Warm edge afstandhouders worden besteld. Wilt u TPS toepassen dan is dat op aanvraag mogelijk.