• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas bestaat altijd minimaal uit 2 glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht zijn verbonden, zodat er een isolerende ruimte tussen de spouw ontstaat. Bij dubbel glas zijn de glasbladen niet voorzien van een coating en de spouw is gevuld met droge lucht. Standaard dubbel glas behaalt bij een opbouw van 4-12-5 een U-waarde van ca. 2,8 W/m2K. Dubbelglas wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

De voordelen van dubbel glas

Dankzij het plaatsen van dubbel glas zal jouw woning aanzienlijk minder warmte kwijt raken waardoor je kunt besparen op jouw energiekosten. Isolatieglas is tevens een investering voor jouw huis. Het verhoogt het energielabel van jouw huis waardoor het meer waard kan worden.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dubbel glas met een u-waarde van ongeveer 3 W/mK² of HR++ isolatieglas met een u-waarde van maar liefst 1.1 W/mK². Er zijn natuurlijk nog een hoop andere mogelijkheden. Glasdiscount levert bijna alle denkbare soorten isolatieglas. Van standaard dubbel glas tot HR++ isolatieglas of triple HR+++ isolatieglas tot HR++ figuurglas. Glasdiscount heeft voor ieder, groot of klein, project een oplossing.