U-waarde van isolatieglas

Met de huidige energieprijzen is het erg belangrijk voor de isolatie van uw woning of pand om het warmteverlies zo veel mogelijk te beperken. Meestal vormen ramen een groot oppervlakte van de gevel. Glas met een goede isolatiewaarde kan u daarom aanzienlijk kosten besparen op uw energierekening.

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Dit is de hoeveelheid warmte dat door het glas verloren gaat. De U-waarde, uitgedrukt in Watt per m2 Kelvin (W/m2K), geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen binnen- en buitenzijde wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde van het glas, hoe beter de isolatie. Bij Glasdiscount bieden we verschillende ruiten aan met een hoge isolatie.

 

Stel dat het buiten 0 graden Celsius is en binnen 20 graden Celsius. Met enkel glas verlies je dan (Ug * Temperatuurverschil) 5.7*20 = 114 Watt per m2 glasoppervlak. Heb je 15 m2 aan ruiten in je woning dan kost het je CV-ketel dus (15 * 114 = 1710) zo'n 1.7 kWh om je woning op temperatuur te houden. Door te isoleren met HR++ kun je dit al verlagen naar 0.33 kWh!