• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

5 tips voor het bestellen van de juiste glazen binnendeur

Door: Joey van Dijk | Geplaatst op: 25 maart 2021 | Categorie: Wooninspiratie

Vijf jaar geleden verhuisde ik vanuit mijn ouders huis naar mijn eerste appartement. Net als iedereen was ik erg blij en enthousiast met mijn nieuwe woning. Echter was de binnenkant van het appartement verouderd en niet naar mijn smaak ingericht. Ik heb zelf een sterke voorkeur voor een moderne inrichting en dit wilde ik dus ook terug laten komen in het nieuwe appartement. Ik besloot om de binnendeuren te moderniseren en de oude houten deuren te vervangen voor moderne glazen binnendeuren. Met deze blog zorg ik ervoor dat jij nooit meer de verkeerde binnendeur bestelt en extra kosten weet te voorkomen.

Echter kocht ik deze deuren zonder enige kennis van zaken en met het idee “zo lastig kan het toch niet zijn”. Ik had in mijn enthousiasme twee binnendeuren besteld die een maand later geleverd zouden worden. Een maand later was het dan zover. De glazen binnendeuren werden geleverd en ik was dolgelukkig.

1. Kies het juiste type glas

Bij het uitpakken van de grote verpakkingen werd mijn enthousiasme al minder. De glazen binnendeuren, zoals ik het in mijn hoofd had zagen er in wekelijkheid toch anders uit dan wat ik gehoopt had. Zorg er daarom altijd voor dat je uitzoekt welk type glas het mooiste binnen je eigen woning past. Vergelijk altijd de verschillende mogelijkheden die een bedrijf aanbiedt, kijk welke jij het mooiste vindt, maar nog belangrijker is om te kijken naar het glastype welke het beste bij het interieur en de inrichting past.

2. Zorg dat de afmetingen kloppen

Vervolgens wilde ik de deuren monteren, maar bleken de afmetingen van de op maat gemaakte binnendeuren niet te kloppen. Omdat de producten op maat gemaakt waren kon ik deze niet retourneren. Echter kon ik ze ook niet monteren vanwege de afmetingen en stond het type glas me ook niet aan. Ik moest om die redenen nieuwe binnendeuren bestellen wat veel extra kosten met zich mee heeft gebracht. Om eerlijk te zijn heeft dit mij in totaal bijna €1500,- teveel gekost. Voorkom eenvoudig deze kosten door op de juiste wijze de maatvoering uit te voeren. Zorg er in ieder geval ten alle tijden voor dat je contact opneemt bij twijfels over de maatvoering.

3. Ga niet zelf knoeien, maar maak gebruik van de montageservice

Het monteren van een glazen binnendeur kan prima door de koper zelf gedaan worden, maar helaas heeft niet iedereen twee rechterhanden. Daarom raad ik zeker aan om zonder ervaring je nieuwe binnendeur niet zelf te gaan monteren, maar dit te laten doen door iemand die weet wat die doet. Ik spreek uit eigen ervaring wanneer ik vertel dat dit veel ergernis, moeite en tijd scheelt. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat alles goed gemonteerd is.

4. Zorg dat de beslagset matcht met de rest van het interieur

Bij Glasdiscount krijgen we regelmatig mensen die zich het eindresultaat anders hadden voorgesteld dan wat het daadwerkelijk geworden is. De beslagset is hierbij van grote invloed, want de vorm of kleur van het beslag maakt een significant verschil voor de uitstaling van de gehele ruimte. Vaak wordt er gedacht dat een T- of U-greep weinig tot geen verschil maakt voor de deur, maar nadat alles gemonteerd is en het afwijkt van de rest van het interieur valt het uit de toon. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type beslagset voor uw specifieke interieur.

5. Er zijn verschillende soorten glazen binnendeuren, maar dit wordt vaak vergeten!

Een glazen binnendeur hoeft niet altijd volledig van helder glas te zijn. Er zijn verschillende soorten mogelijk, maar dit wordt vaak vergeten. Door de vele soorten die er bestaan is het mogelijk om hem compleet naar wens samen te stellen en het passend te maken voor ieder interieur. Ik had gewild dat ik 5 jaar geleden van al deze soorten af wist. Dit had er namelijk voor gezorgd dat mijn glazen binnendeur mooier bij het interieur had gepast.

Kortom, ik hoop dat jullie niet dezelfde fouten maken bij het bestellen van een glazen binnendeur als die ik destijds gemaakt heb… Mocht je verder nog vragen hebben of mochten er onderwerpen nog niet helemaal duidelijk zijn kun je altijd contact opnemen met Glasdiscount, dé nr. 1 glasspecialist van Nederland.