• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie
  • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Houten constructie

4 producten

4 producten

Wat maakt het uit of mijn constructie hout of staal is?

Brandwerend glas en de werking hiervan is afhankelijk van meerdere factoren dan alleen het glas zelf. Ook de constructie waarin het geplaatst wordt is van belang. Vandaar dat de categorieën zijn ingedeeld in een constructie van hout of een constructie van staal. De producten van glasdiscount hebben in de productnaam altijd staan of het product bedoeld is voor een houten constructie of een stalen constructie. Daarnaast staat er altijd aangegeven hoeveel minuten dat het glas daadwerkelijk brandwerend is. Dit wordt gedaan met EW30 of EW60. EW30 houdt in dat het glas voor in ieder geval 30 minuten brandwerend is. Bij EW60 is dat minimaal 60 minuten. Deze waarde is per constructie getest onder bepaalde afmetingen. Vandaar dat het bij houten constructies mogelijk is om grotere afmetingen van het glas te nemen dan bij stalen kozijnen het geval is. Stalen constructies trekken namelijk snel krom wanneer ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Bij houten constructies is dat niet het geval.

Bij brandwerend glas bestaan er drie verschillende weerstandsklassen: E, EW en EI. De weerstandklassen E houdt in dat de samenstelling vlamdicht is. Dit biedt bescherming tegen brandoverslag, branddoorslag en doordringing van gas. Wanneer de samenstelling ook weerstand beidt tegen warmtestraling, dan heb je te maken met de samenstelling EW. Ten slotte is er nog de weerstandsklasse EI. Deze groep wordt ook wel brandvrij genoemd. De EI samenstelling houdt in dat het glas brandwerend is, maar ook hitte werend is. Alle brandwerende glasproducten van Glasdiscount vallen onder de weerstandsklasse EW. Mocht je op zoek zijn naar brandwerend glas en staat het product wat je zoekt niet op de website, geen enkel probleem, je kunt alle variaties van brandwerend glas alsnog op aanvraag bij Glasdiscount bestellen. Wij stellen vrijblijvend een offerte voor je op die past bij jouw wensen en situatie. Klik hier om een mailtje te sturen met uw wensen m.b.t. brandwerend glas.

Hieronder staan de specificaties van Pyroguard EW30.Hieronder staan de specificaties van Pyroguard EW60De toepassing: 'scherm' houdt in dat het brandwerende glas gebruikt wordt als vast raam. Alle brandwerende producten van Glasdiscount zijn bedoeld voor vaste ramen. Een vast raam wordt als vakterm ook wel scherm genoemd. Mocht je op zoek zijn naar andere doeleinden zoals: een draairaam, scheidingswand, enkelvoudige deur, (ongelijke) dubbele deur, rookbeheersing, een structureel-wand-systeem of een vliesgevel zijn allemaal ook op aanvraag te verkrijgen bij Glasdiscount. Deze doeleinden gaan op aanvraag omdat wij hiervoor afhankelijk zijn van de situatie, waardes en wetgevingen. Vraag hier jouw brandwerend glas aan bij Glasdiscount.