Beste klant, Glasdiscount is de komende tijd gewoon geopend zoals u dat van ons gewend bent. Lees hier meer.

Hallo. Inloggen
Mijn account
  • Al 16 jaar de grootste glasleverancier
  • Specialist in maatwerk
  • Inmeetservice met maatgarantie

Zelfbouw lichtstraat op maat

Op zoek naar een glazen lichtstraat dat zorgt voor meer daglicht en op maat gemaakt wordt?

Een lichtstraat zorgt voor veel natuurlijk daglicht in de woning. Steeds meer bewoners ervaren dat als comfortabel en prettig. Het is een feit dat de aanwezigheid van daglicht een van de randvoorwaarden is voor het realiseren van een prettig en gezond binnenklimaat. Niet voor niets vindt u in vrijwel elk gebouw een lichtstraat. Lichtstraten komen steeds vaker voor in de ontwerpen van architecten en designers. Zij zien het potentieel in de lichtstraat om een donkere, sombere ruimte om te zetten in een zee van natuurlijk licht. In tegenstelling tot een traditionele aanbouw met plat dak, creëert een aanbouw met lichtstraat een geweldig ruimtelijk effect.

Lichtstraten leggen het accent op een ruimte! Het maakt van bijvoorbeeld een kookeiland, eetkamer of zithoek een heerlijke lichte en comfortabele ruimte. Ook geeft een lichtstraat een buitengevoel. Ook als de weersomstandigheden niet goed zijn, krijg je binnen toch het gevoel buiten te zijn.

Een lichtstraat op maat

Onze op maat gemaakte lichtstraat is compleet. Compleet is ook echt compleet. Alle profielen, rubbers en kapjes zitten er bij. Zowel het hout als glas wordt volledig op maat gemaakt aan de hand van uw opgegeven afmetingen. Het enige dat u na ontvangst hoeft te doen is de lichtstraat monteren en plaatsen. Glasdiscount biedt een gratis online montagehandleiding aan.

Lichtstraat maken

Doordat onze lichtstraten volledig op maat en compleet geleverd worden hoeft u zelf niet meer uit te zoeken wat u allemaal nodig heeft. U hoeft enkel de afmetingen op te geven en na ontvangst de lichtstraat te monteren. De rest regelen wij.

Prachtige lichtstraten met veiligheidsglas

Veiligheid is belangrijk, daarom heeft Glasdiscount er voor gekozen om enkel lichtstraten aan te bieden met gelaagd veiligheidsglas. Mocht het glas ooit breken dan zal het glas niet in scherpe stukken naar beneden vallen. Zowel standaard enkel veiligheidsglas (44.2) als isolerend veiligheidsglas (6-13-44.2) is mogelijk. 

Lichtstraat op maat met isolatieglas

Het is een goed idee om direct voor isolatieglas te kiezen. Isolatieglas bespaart aanzienlijk op uw energiekosten. Enkel veiligheidsglas 44.2 isoleert niet goed genoeg waardoor er veel warmte verloren gaat. Isolatieglas is tevens een investering voor uw huis. Het verhoogt het energielabel van uw huis waardoor het meer waard kan worden.