• Al 19 jaar de grootste glasleverancier
 • Specialist in maatwerk
 • Inmeetservice met maatgarantie
 • Levering in Nederland en Vlaanderen
Aanmelden

Verhoogde subsidie op isolatieglas in 2022

Door: Glasdiscount | Geplaatst op: 20 januari 2022 | Categorie: Glas Nieuws

Begin het jaar 2022 goed en profiteer van verhoogde subsidie op isolatieglas. Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen voor onder andere isolatieglas verhoogd. De verhoogde subsidiebedragen gelden alleen als het glas geplaatst is na 31 december 2021. Lees hieronder wanneer je te maken hebt met HR++ of HR+++ glas, welke voorwaarden er verbonden zitten aan de subsidie op hoogrendementsglas

Verhoogde subsidie 2022 blogafbeelding

Hoe kan ik de subsidie voor mijn isolatieglas aanvragen?

Met de Inversteringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je als woningeigenaar in 2022 subsidie aanvragen voor zowel dubbel glas als driedubbel glas. Ben je lid van een VVE, dan kun je via de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) alsnog subsidie krijgen voor je vernieuwde isolatieglas.

Wat zijn de verhoogde prijzen voor de subsidie van isolatieglas?

De subsidie die je krijgt bij HR++ dubbelglas is van 35€/m2 naar 53€/m2 gestegen en de subsidie voor driedubbel glas is van 100€/m2 naar 150€/m2 gestegen.

Wanneer heb je te maken met HR++ glas en wanneer met HR+++ driedubbelglas?

Omdat niet ieder glastype in combinatie met de samenstelling daadwerkelijk aan de HR++ waardes voldoet is het belangrijk om te weten welk type glas je moet bestellen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Je spreekt van HR++ dubbelglas als de U-waarde (isolatiewaarde) lager is dan 1.2. Hoe lager dit getal, hoe beter de isolatiewaarde.

Bij triple glas (drievoudig glas) heb je te maken met HR+++ glas wanneer de U-waarde onder de 0.7 zit. Het is om bij toepassing van Triple glas verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.

Driedubbelglas bestaat niet uit 2 glasbladen met een spouw ertussen, maar uit 3 glasbladen met een dubbele spouw. Het geeft dus een betere isolatie dan HR++ dubbel glas. Driedubbel glas haalt gemiddeld een U-waarde van 0.9. Vaak is het nadeel van driedubbel glas wel dat het veel zwaarder en dikker is dan HR++ dubbel glas en dat het glas niet past in de standaard toegepaste kozijnen.

Welke producten moet ik kopen om verhoogde subsidie te krijgen?

Ons product: Dubbel glas HR++ Premium is zo samengesteld dat het dubbelglas altijd een isolatiewaarde krijgt onder de 1.2, waardoor je altijd recht hebt op de verhoogde subsidie.

Voor het Driedubbel glas HR+++ heb je met een spouwbreedte van 12 mm of breder een isolatiewaarde onder de 0.7.

Voorwaarden voor subsidie op glas

Naast het halen van de voorgeschreven isolatiewaarde van glas moet je minstens 1 andere maatregel nemen. Dit kan een ander type isolatiemaatregel zijn of het nemen van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

 • - Wanneer HR++ glas en Triple glas gecombineerd worden dan moet het totaal aantal vierkante meter te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8m2 zijn. Je kunt voor maximaal 45 m2 subsidie krijgen.
 • - Voor HR++-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 1,2 W/m2K, voor Triple-glas geldt een U-waarde van ten hoogste 0,7 W/m2K.
 • - Het geplaatste glas moet geplaatst zijn ter vervanging van bestaand glas.
 • - Bij de toepassing van Triple glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
 • - Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
 • - Kies je bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR? Dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
 • - De uitvoering is gedaan door een bouw installatiebedrijf. De uitvoering mag je niet zelf doen.
 • - Je vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste isolatiemaatregel subsidie aan.

Aanvragen subsidie en extra informatie

Voor het aanvragen van subsidie op isolatieglas heb je een meldcode nodig, zonder meldcode maak je nooit aanspraak op subsidie. De meldcode kun je opvragen bij Glasdiscount. De meldcode bepaald of je in aanmerking komt voor subsidie.

Vraag hier subsidie aan voor jouw hoogrendementsglas.

Bekijk hier alle informatie vanuit het RVO. (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.)