glas in lood

Meer afbeeldingen

 • Isolatieglas met glas in lood
 • glas in lood
 • glas in lood
 • glas in lood
 • glas in lood
 • Isolatieglas met glas in lood
 • glas in lood
 • Isolatieglas met glas in lood

glas in lood

Availability: In voorraad

€ 195,00 excl. BTW € 235,95 incl. BTW

Glas in lood

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit één stuk glas niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Glas in Lood online bestellen

Bij Glasdiscount.nl kunt u gemakkelijk online al uw glas in lood bestellen. We hebben een beperkte selectie gemaakt van standaard blank glas. Heeft u andere kleuren en of wensen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons verkoop team om een passende offerte te laten maken. 

Plaatsen glas in lood

Onder elke glas in lood lijn dient u een glasblokje te plaatsen. Dit om te voorkomen dat in de zomer het lood gaat verzakken. Door het verzakken kan de ruit gaan lekken. Voor meer informatie over het monteren klikt u hier.

* Verplichte velden

€ 195,00 excl. BTW € 235,95 incl. BTW

Details

Glas in lood techniek

De techniek van glas in lood is al zeer oud. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden. Daarna gevat in H-vormige loodlijsten, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas een kit aangebracht (Glas-in-loodkit is stopverf aangelengd met lijnzaadolie). Aangezien gewone loodlijsten niet voor veel stevigheid zorgen, zijn vaak enkele doorgaande loodlijsten voorzien van een stalen kern. Desondanks is een glas-in-loodraam een tamelijk zwakke constructie, zodat grotere uitvoeringen ter versteviging bevestigd worden aan aparte stalen spijlen. Grotere ramen bestaan doorgaans uit meerdere deelramen. Deze deelramen beschikken dan elk over een eigen sponning die tezamen het gehele raam vormen.

Dubbel glas met glas in lood,

Om de uitstraling van glas in lood te combineren met een goede warmte isolatie, is het mogelijk glas in lood te monteren in dubbel glas. Er gaat echter wel iets van de uitstraling verloren, omdat de structuur van het glas in lood niet meer zo goed te zien is. Het is echter beter om het glas-in-lood in een frame aan de binnenzijde tegen de bestaande isolerende beglazing te plaatsen. Hierdoor staat het glas en het lood niet bloot aan de temperaturen die tussen de dubbele beglazing kunnen ontstaan. Het gaat om temperaturen die kunnen oplopen tot 60-70 graden en dit is op de lange duur schadelijk voor het raam. Het is zelfs absoluut verboden door de Rijksdienst voor Monumentenzorg. Uiteraard kunt u uw bestaande glas in lood ramen ook voorzien van voor- of achterzetramen. Dit geeft wel niet dezelfde waardes als een glas in lood raam in isolatieglas. Maar geeft wel meer comfort en is aanmerkelijk voordeliger! Wilt u isolatieglas met glas in lood, klik dan hier!

Waarom glas-in-lood?

Door de eeuwen heen heeft niets zoveel sfeer en kleur gegeven aan een interieur als glas in lood. Glas in lood geeft een kamer of ruimte haar eigen sfeer. Het binnenvallende licht wordt subtiel gebroken en gekleurd, zodat je in die ruimte een speciale gloed en warmte beleeft. Onder invloed van de stand van de zon is deze kleuring elk moment van de dag anders. Ook bij Glasdiscount helpen wij u graag met het creëren van de mooiste vormen en kleuren. Indien gewenst kunnen wij uw nieuwe of bestaande glas in lood ramen inbouwen in isolatieglas. Aangezien de mogelijkheden enorm zijn is het niet mogelijk om online voor alle situaties een prijs voor af te geven. Heeft u specifieke wensen en of voorbeelden neem dan contact met ons op en wij zullen een passende offerte voor u maken.

Wat wij, eerlijkheidshalve, graag duidelijk willen maken, is dat er naast de voordelen ook nadelen kleven aan dit product. 

Isolatiewaarde van glas in lood

Hoewel de isolatiewaarde aanzienlijk hoger is dan bij enkel glas of standaard glas-in-lood is deze wel lager dan bij het moderne HR, HR+ en HR++ glas. De isolatiewaarde is vergelijkbaar met standaard isolatieglas en hier zijn dus geen subsidies voor te krijgen. 

Levensduur isolatieglas met glas in lood

Isolatieglas heeft een levensduur van 10 tot 30 jaar. Daarna springt het lek en ontstaat er condensatie tussen de bladen. Glas-in-lood tussen isolatieglas is zwaarder (druk op de afstandhouder in de spouw) en heeft een hoger risico op lek springen.

Wij kunnen dan ook geen garantie geven op het wegblijven van condensatie tussen de bladen! 

Uitstraling isolatieglas met glas in lood

De mooiste uitstraling van glas-in-lood is de lichtinval op de structuur van het glas, met name bij kathedraalglas en antiekglas. Bij isolatieglas spiegelen de buitenste twee bladen glas en nemen veel van deze charme weg.  Bovendien bestaat de kans dat bij strijklicht de structuur van het glas-in-lood een schaduw op het binnenste glaspaneel werpt. 

Loodkleur en verkleurin van glas in lood

Nieuw lood heeft een zilverachtige kleur, door de gesloten atmosfeer tussen isolatieglas zal dit ook niet meer verkleuren. Dit is te verhelpen door het lood te patineren, het lood en de soldeerpunten krijgen dan een donkere authentieke uitstraling.

Door de patina en de warmte tussen het isolatieglas (welke tot 100 graden kan oplopen) bestaat het risico dat de patina verkleurt of wit gaat uitslaan, ook hier tegen kunnen wij geen garantie bieden. 

Vervorming en verzakking van het lood

Normaliter zal een glas-in-lood paneel worden ingewassen met kit, deze kit is een structureel onderdeel van het totale raam. De kit zal de eventuele ruimte tussen het glas en de loodkern opvullen en verzakking tegen gaan. Bij inbouw tussen isolatieglas kan deze kit echter niet worden toegepast, door de hoge temperatuur kan de kit dermate vloeibaar worden dat hij tussen het lood uit zou kunnen lopen.

Het risico bestaat dus dat het paneel gaat zakken of buigen, ook hier tegen kunnen wij geen garantie bieden. 

Vuil tussen het isolatieglas

Hoewel wij ons uiterste best doen om zowel het glas-in-lood als de bladen van het isolatieglas zo schoon mogelijk te monteren, bestaat er bij handwerk altijd het risico dat er ergens een vingerafdruk, een stofje of een haartje blijft zitten. De randen van het glas bij het lood en de hoekjes zijn vrijwel onmogelijk 100% schoon te krijgen en met name bij restauratie kunnen er krassen en witte ingewaterde delen op het glas aanwezig zijn. Tussen isolatieglas is dit allemaal veel beter zichtbaar.

 Wij vinden het mooier, praktischer en het is meestal voordeliger om het glas-in-lood als voorzetraam te plaatsen. Het glas-in-lood zal dan aan de binnen of buitenzijde van het isolatieglas op de glaslatten (of in een houten frame) worden gemonteerd. Niet alleen kan dan een hogere isolatiewaarde worden behaald (HR++ glas) ook is de lichtinval aan de kant van het voorzetraam veel mooier. Jammer genoeg is dit bij kunststof kozijnen geen optie en is dubbelglas de enige mogelijkheid.

De wijze van plaatsen verschilt per situatie en zal vooraf worden besproken.

Kans op condensatie tussen het glas-in-lood en het isolatieglas blijft aanwezig, maar is door het geventileerd op te stellen tot een minimum te beperken. Bovendien kan het glas-in-lood altijd eenvoudig worden uitgenomen om het schoon te maken.

Uiteraard geven wij op voorzetramen, net als op al het andere glas-in-lood dat niet tussen isolatieglas is ingebouwd, 10 jaar garantie tegen zakken of doorbuigen.

Glas in Lood prijzen: (prijs per m2 excl. BTW)

 • Glas in lood enkel glas blank € 195,00
 • Glas in lood enkel glas gekleurd € 270,00
 • Glas in lood enkel glas tisch kathedraal € 329,00
 • Glas in lood dubbelglas blank € 329,00
 • Glas in lood in dubbelglas gekleurd € 395,00
 • Glas in lood in dubbelglas tisch kathedraal € 469,00
 • Meerprijs verouderen lood € 30,00 per m2

Minimaal te berekenen oppervlakte is een halve m2.

Meerprijs voor diagonaal is 40% t.o.v. bovenstaande prijs.

Maximaal 40 vakjes per ruit!

Figuren en bijzondere vormen gaan op aanvraag! U kunt hiervoor een mail sturen met uw gegevens naar info@glasdiscount.nl

Glas in Lood online bestellen:

Bij Glasdiscount.nl kunt u gemakkelijk online al uw glas in lood bestellen. We hebben een beperkte selctie gemaakt van standaard blank glas. Heeft u andere kleuren en of wensen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons verkoop team om een passende offerte te laten maken. 

Extra informatie

Beslagset Nee

Verzenden of afhalen

Op deze pagina vindt u meer informatie de levering en/of het afhalen van bestellingen.

Afhalen

Levering

Levertijd

Verzendkosten Nederland

Verzendkosten België

 


 

Afhalen

Orders met een combinatie van glas en glastoebehoren kunt u desgewenst afhalen vanaf onze standplaats in Loenen (gld.). Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Orders van alleen glas kunnen daarnaast ook afgehaald worden bij onze afhaalpunten in Almelo, Amsterdam, Arnhem, Den Helder, Eindhoven, Emmen, Groningen, Loenen, Rijswijk, Soest of Zwolle. Afhalen op deze locaties brengt extra kosten met zich mee. Als de leverdatum van de fabriek bekend is, krijgt u van ons een mail met daarin de afhaaldatum en de adresgegevens van de afhaalvestiging.
Veiligheid is een groot item voor Glasdiscount.nl. Daarom zijn onderstaande aandachtspunten opgesteld om deze te waarborgen.

 1. Melden, inschrijven en wachten bij de receptie;
 2. Glas wordt door een medewerker van de vestiging naar het buitenterrein gebracht;
 3. Kinderen zijn op het gehele terrein van de afhaalvestiging niet toegestaan;
 4. Het personeel van de vestiging is niet bevoegd u te helpen om glaswerk in een auto of ander vervoersmiddel te plaatsen;
 5. In verband met uw veiligheid en de veiligheid van het aanwezige personeel dienen alle veiligheidsvoorschriften en aanwijzingen altijd te worden opgevolgd;
 6. Hou rekening met het transport en bedenk vooraf hoe u het glaswerk gaat vervoeren, eigen verantwoordelijkheid!;
 7. Korte broek, T-shirts met korte mouwen en open schoenen (Crocs, teenslippers, sandalen etc.) zijn niet toegestaan;
 8. Handschoenen zijn verplicht.

Let op: Deze punten dienen te allen tijden opgevolgd te worden!

De afhaalpunten hebben geen glastoebehoren op voorraad liggen. Heeft u een order geplaatst van glas en glastoebehoren en wilt u het glas afhalen bij één van de afhaalpunten, dan zijn wij helaas genoodzaakt alsnog € 9,50 excl. btw aan verzendkosten in rekening te brengen voor de glastoebehoren.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Kleinere orders leveren wij zelf uit.

Levering

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. In België kunnen wij leveren in de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Orders vanuit België kunnen niet via de website verwerkt worden en kunt u per mail aanvragen.

Een bij Glasdicount.nl bestelde order dient vooraf betaald te worden. Na ontvangst van uw betaling wordt de order geplaatst bij de fabriek.

Wij gaan er vanuit dat u de order met zorg samen heeft gesteld en deze goed heeft gecontroleerd zodat de order geen onjuistheden bevat. Wijzigingen binnen 24 uur kunnen nog verwerkt worden. Na 24 uur is de order definitief en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Als er na 24 uur toch wijzigingen doorgevoerd moeten worden, zullen de kosten bij u in rekening worden gebracht.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Hierdoor beperken wij de transportkosten en kunt u profiteren van scherpe prijzen. Zodra de leverdatum vanuit de fabriek bekend is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Deze data zijn te allen tijde onder voorbehoud. Tijdens het productieproces kunnen problemen ontstaan, zoals ruitbreuk, waardoor de opgegeven leverdatum niet haalbaar is. Uiteraard doen wij ons best om dit te voorkomen. Houdt daarnaast ook rekening met onze vaste leverdagen, zie overzicht transportroutes. Wij maken gebuik van derden voor de logistieke afhandeling. Hierdoor hebben wij niet de mogelijkheid om te controleren of het glas daadwerkelijk geladen is en op de opgegeven dag wordt geleverd. Gelukkig wordt 99% van orders op tijd geleverd. Een exacte levertijd kunnen wij niet opgeven.

Bij het plaatsen van de order bij de fabriek geven wij uw telefoonnummer door. De fabriek kan dan eventueel rechtstreeks contact met u opnemen voor een afspraak. Doordat de levertijd op kan lopen krijgen wij niet altijd de exacte leverdatum door van de fabriek. Om transportkosten te besparen proberen ook zij de orders zo voordelig mogelijk te bundelen. Het kan in een uitzonderlijk geval voor komen dat de glasorder geleverd is zonder dat u een leverdatum door heeft gekregen. Ondanks onze inspanningen kan dit niet altijd voorkomen worden.

Glasorders worden altijd op de begane grond gelost. De grote glasorders en order met grote ruiten worden geleverd op een glasblok. De glasbok dient u binnen 4 weken leeg te maken en af te melden. Daarna betaald u bokkenhuur á € 2,50 per dag. Woont u in een gebied waar transport door een vrachtauto met oplegger combinatie niet mogelijk is, dan dient u dit van tevoren aan te geven. Anders bestaat de kans dat uw bok ver van de gewenste losplek gelost wordt, dit kan niet de bedoeling zijn.

Heeft u grotere ruiten besteld (> 1,5 m2) dan dient er iemand thuis te zijn om te helpen bij het lossen. Een ruit van 1,5 m2 weegt al snel 35 kg en is daardoor niet alleen te tillen. Voor kleinere ruiten hoeft u niet thuis te zijn. In dat geval kunt een paar latjes klaar leggen en een briefje ophangen op de plek waar u het glas gelost wilt hebben. Controleer uw glasorder altijd op eventuele fabricagefouten.

Bij een combinatieorder van glas en glastoebehoren zullen de glastoebehoren en eventuele ventilatieroosters waarschijnlijk eerder geleverd worden. Deze producten worden met een pakketdienst verzonden.

LET OP! Plaats bij uw adresgegevens geen postbus nummer. Wij kunnen hier geen verzending voor aanmaken.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van hetgeen u besteld heeft. Afhankelijk van de voorraad en de routes die gereden worden kan de levertijd een paar dagen eerder of later uitvallen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden proberen we leveringen in de 'uithoeken' van ons land zoveel mogelijk te combineren. Wanneer er een levertijd bekend is krijgt u vanzelf een e-mail met alle informatie. Wij kunnen helaas niet eerder leveren dan de opgegeven levertijd.

 • Glastoebehoren zoals kit, band en blokjes proberen wij, mits op voorraad, nog dezelfde dag te verzenden.
 • Enkele beglazing heeft een levertijd van ca. 5 á 10 werkdagen.
 • Isolerende beglazing heeft een levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
 • Gehard glas heeft vanwege de extra bewerkingen een levertijd van ca. 15 á 20 werkdagen.
 • Glazen keuken achterwanden hebben een levertijd van ca. 20 á 25 werkdagen.
 • Geslepen glas heeft over het algemeen een langere levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
De bovenstaande levertijden zijn echter indicaties. Het kan door eventuele drukte/vakanties en dergelijke uitlopen. Zorg er dus voor dat u pas een afspraak maakt met uw glaszetter/schilder nadat u uw glas heeft ontvangen.

Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Transportroutes
    Regio Vaste leverdag
    West Dinsdag
    Noord-West Ma t/m vr
    Noord-Oost Woensdag
    Zuid-Oost Vrijdag
    Zuid-West Donderdag
    (Vlaams) België o.v.b. Vrijdag

 Leveringsschema 

Verzendkosten Nederland

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten (kleine order toeslag) van € 17,50 excl. btw in rekening. Deze producten worden door ons speciale glastransport geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50 of € 15,- (dit kan per product verschillen) excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 17,50 + € 9,50 = € 27,00 excl. btw.

Verzendkosten Nederland
Glasproducten € 17,50
Glastoebehoren € 9,50 of € 15,- 
Glas en glastoebehoren € 27,00
Bij orders hoger dan > € 400,00 Gratis
Lichtstraten € 27,00
Lichtstraten vanaf € 1000,00 Gratis

 
De verzendkosten worden automatisch aan uw winkelwagen toegevoegd.
Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten. 

Verzendkosten België

Uw orders worden door ons verzonden naar de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten van € 75,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een transporteur geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 15,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 75,00 + € 15,00 = € 90,00 excl. btw.

Voor orders boven € 1.000,00 excl. btw brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Verzendkosten België
Glasproducten € 75,00
Glastoebehoren € 15,00
Glas en glastoebehoren € 90,00
Bij ordergrootte alleen glas > € 1.000,00 Gratis!!!!


Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Beglazingsband (glasband) (wit, 9x3mm, 20m)

Beglazingsband (glasband) (wit, 9x3mm, 20m)

€ 3,00 excl. BTW € 3,63 incl. BTW