Gelaagd veiligheidsglas

Meer afbeeldingen

 • Gelaagd veiligheidsglas
 • Blank gelaagd veiligheidsglas
 • Blank gelaagd veiligheidsglas

Blank gelaagd veiligheidsglas

Availability: In voorraad

Normale prijs: € 38,72

Speciale prijs: € 28,00 excl. BTW € 33,88 incl. BTW

Gelaagd veiligheidsglas met PVB-tussenlagen


Gelaagd enkel glas met veiligheids folie wordt veel toegepast als extra bescherming in vensters, balustrades, balkons of schuin liggende dakbeglazing. Gelaagd enkel glas is in feite gewoon glas dat door middel van 1 of meerdere dunne folies aan elkaar is verbonden.Het heeft als voordeel dat de ruit bij breuk niet uiteen valt, maar één geheel blijft. Hierdoor ontstaat er bij breuk dus ook geen grote opening.


Gelaagd glas op maat


Glasdiscount.nl levert al uw gelaagd veiligheidsglas op elke gewenste maat op de MM nauwkeurig. In het lichtblauwe vak kunt u uw glassoort kiezen en de maatvoering ingeven. Heeft u twijfel over welke samenstelling, neem dan conatct met ons op. We helpen u graag verder.


Gelaagd veiligheidsglas bestellen


Bij Glasdiscount.nl kunt u al uw gelaagd veiligheidsglas gemakkelijk online bestellen, tegen discount prijzen. Voor normale woondoeleinden voldoet in de meeste gevallen gelaagd 33.1. Dit glas is er al vanaf € 28,00 per m2 excl. BTW. Gelaagd veiligheidsglas wordt standaard onafgewerkt geleverd. Indien gewenst kunnen wij het glas voor u laten bewerken. Kijk voor afwerking van gelaagd glas bij glasbewerkingen.


Gelaagd glas voor dakbeglazing


Hiervoor heeft het glas een minimale dikte van 44.2 nodig.

* Verplichte velden

Normale prijs: € 38,72

Speciale prijs: € 28,00 excl. BTW € 33,88 incl. BTW

Details

Wat is gelaagd veiligsheidsglas?

Gelaagd glas word opgebouwd uit verschillende lagen enkelglas. Bijvoorbeeld. gelaagd glas 44.1 bestaat uit 2 lagen 4mm enkel glas met daartussen 1 laag transparante folie en zo word 55.2 samengesteld uit 2 lagen 5mm enkel glas en 2 lagen transparante folie.

Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk de scherven aaneen blijven en er geen gevaar is voor letsel. Bij ons kunt u gelaagd glas bestellen in de volgende uitvoeringen: 33.1, 44.1, 44.2, 55.2, 66.2...enz.

Gelaagd glas word hoofdzakelijk gebruikt voor doorval beveiliging in b.v. balustrades en in publieke ruimtes waar het glas zonder gaten of uitsparingen bevestigd kan worden.

Bepaalde uitvoeringen vormen ook een uitstekende beveiliging tegen inbraakpogingen met mokerslagen of branders. Tussen de lagen glas zitten namelijk één of meerdere elastische films van de kunststof "polyvinylbutyral" (PVB). De druk en temperatuur tijdens de fabricage zijn zo hoog dat de PVB-lagen permanent verbonden blijven met het glas. 

Voordelen gelaagd veiligheidsglas

 • Twee of meer glasbladen, samengesteld met behulp van één of meerdere veiligheids PVB-folies (polyvinylbutyral)
 • De opbouw van de samenstelling bepaalt het veiligheidsniveau op het punt van de bescherming van personen en goederen: voorkoming van ongelukken, letselbeperking of inbraak, maar ook kogelwering of explosiewering (samenstelling met polycarbonaat mogelijk)
 • Verbeterde geluidsisolatie en bescherming tegen ultraviolette straling
 • Leverbaar met verschillende typen PVB: blank, mat (met mat witte folie) gekleurd (diverse basiskleuren op aanvraag) of decoratief (groot palet kleuren en geometrische motieven)
 • Tal van combinatiemogelijkheden met beglazingen uit het basisgamma van Glaverbel verlenen Stratobel aanvullende functies zoals zonwering, verbeterde warmte-isolatie of decoratie en geluidswering

Gelaagd veiligheidsglas prijzen

Glassoort en dikte

Verkoopprijs per m2 
tot 3 m2 (excl. BTW)

Gelaagd 33.1

van € 32,00 voor € 28,00  

Gelaagd 33.2

 € 35,00

Gelaagd 44.1

€ 38,00

Gelaagd 44.2

van € 45,00 voor € 39.50     

Gelaagd 44.4

€ 72,00

Gelaagd 55.1

€ 47,00

Gelaagd 55.2

van € 55,00 voor € 49,00  

Gelaagd 55.4

€ 82,00

Gelaagd 66.2

van € 63,00 voor € 59,00  

Gelaagd 66.4

€ 90,00

Gelaagd 88.2

€ 90,00

Gelaagd 88.4

€ 105,00

Gelaagd 1010.2

€ 110,00

Gelaagd 1212.2

€ 165,00

Gelaagd 33.1 mat

€ 52,00

Gelaagd 44.1 mat

€ 60,00

Gelaagd 44.2 mat

€ 70,00

Gelaagd 55.2 mat

€ 76,00

Gelaagd 66.2 mat

€ 83,00

Gelaagd 66.2 geluidswerend

€ 100,00

Gelaagd 88.2 mat

€ 98,00

Gelaagd 1010.2 mat

€ 118,00

Gelaagd 1212.2 mat

€ 187,00

Levering gelaagd veiligsheidsglas

Wij leveren dit product in Nederland (m.u.v. de waddeneilanden) en in België in de provincies Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Gehard glas heeft vanwege de extra bewerkingen een levertijd van ca. 15 á 20 werkdagen. Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee.

Gelaagd veiligheidsglas bestellen:

 • Genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Afhankelijk van ordergrootte en afleveradres wordt evt. (gratis) bezorgd.
 • Grote platen om zelf te snijden (“vrije maten”) op aanvraag
 • Prijs is inclusief verwijderingsbijdrage (€ 0,50 per ruit)
 • Minimaal te berekenen oppervlakte is 0,5m2 per ruit
 • Prijzen gelden tot 3 m2
 • Inclusief verplichte transportverzekering (1,5%) bij bezorging

Stuur een email met de gewenste maten, aantallen en afleveradres naar info@glasdiscount.nl en wij sturen u geheel vrijblijvend een offerte toe.

Extra informatie

Beslagset Nee

Bijlagen

View FileExcel calculatie voor Veiligheidsglas    Grootte: (166.3 KB)
View Filetabel veiligheidsglas NEN 3569    Grootte: (92.94 KB)
View FileToelichting maximale afmetingen glas    Grootte: (49.78 KB) Toelichting maximale afmetingen glas
View FileLetsel;beperkend glas NEN 3569    Grootte: (87.87 KB)
View FileToeslag gelaagd glas    Grootte: (877.59 KB)

Verzenden of afhalen

Op deze pagina vindt u meer informatie de levering en/of het afhalen van bestellingen.

Afhalen

Levering

Levertijd

Verzendkosten Nederland

Verzendkosten België

 


 

Afhalen

Orders met een combinatie van glas en glastoebehoren kunt u desgewenst afhalen vanaf onze standplaats in Loenen (gld.). Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Orders van alleen glas kunnen daarnaast ook afgehaald worden bij onze afhaalpunten in Almelo, Amsterdam, Arnhem, Den Helder, Eindhoven, Emmen, Groningen, Loenen, Rijswijk, Soest of Zwolle. Afhalen op deze locaties brengt extra kosten met zich mee. Als de leverdatum van de fabriek bekend is, krijgt u van ons een mail met daarin de afhaaldatum en de adresgegevens van de afhaalvestiging.
Veiligheid is een groot item voor Glasdiscount.nl. Daarom zijn onderstaande aandachtspunten opgesteld om deze te waarborgen.

 1. Melden, inschrijven en wachten bij de receptie;
 2. Glas wordt door een medewerker van de vestiging naar het buitenterrein gebracht;
 3. Kinderen zijn op het gehele terrein van de afhaalvestiging niet toegestaan;
 4. Het personeel van de vestiging is niet bevoegd u te helpen om glaswerk in een auto of ander vervoersmiddel te plaatsen;
 5. In verband met uw veiligheid en de veiligheid van het aanwezige personeel dienen alle veiligheidsvoorschriften en aanwijzingen altijd te worden opgevolgd;
 6. Hou rekening met het transport en bedenk vooraf hoe u het glaswerk gaat vervoeren, eigen verantwoordelijkheid!;
 7. Korte broek, T-shirts met korte mouwen en open schoenen (Crocs, teenslippers, sandalen etc.) zijn niet toegestaan;
 8. Handschoenen zijn verplicht.

Let op: Deze punten dienen te allen tijden opgevolgd te worden!

De afhaalpunten hebben geen glastoebehoren op voorraad liggen. Heeft u een order geplaatst van glas en glastoebehoren en wilt u het glas afhalen bij één van de afhaalpunten, dan zijn wij helaas genoodzaakt alsnog € 9,50 excl. btw aan verzendkosten in rekening te brengen voor de glastoebehoren.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Kleinere orders leveren wij zelf uit.

Levering

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. In België kunnen wij leveren in de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg. Orders vanuit België kunnen niet via de website verwerkt worden en kunt u per mail aanvragen.

Een bij Glasdicount.nl bestelde order dient vooraf betaald te worden. Na ontvangst van uw betaling wordt de order geplaatst bij de fabriek.

Wij gaan er vanuit dat u de order met zorg samen heeft gesteld en deze goed heeft gecontroleerd zodat de order geen onjuistheden bevat. Wijzigingen binnen 24 uur kunnen nog verwerkt worden. Na 24 uur is de order definitief en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. Als er na 24 uur toch wijzigingen doorgevoerd moeten worden, zullen de kosten bij u in rekening worden gebracht.

De grotere glasorders worden rechtstreeks vanaf de fabriek geleverd. Hierdoor beperken wij de transportkosten en kunt u profiteren van scherpe prijzen. Zodra de leverdatum vanuit de fabriek bekend is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Deze data zijn te allen tijde onder voorbehoud. Tijdens het productieproces kunnen problemen ontstaan, zoals ruitbreuk, waardoor de opgegeven leverdatum niet haalbaar is. Uiteraard doen wij ons best om dit te voorkomen. Houdt daarnaast ook rekening met onze vaste leverdagen, zie overzicht transportroutes. Wij maken gebuik van derden voor de logistieke afhandeling. Hierdoor hebben wij niet de mogelijkheid om te controleren of het glas daadwerkelijk geladen is en op de opgegeven dag wordt geleverd. Gelukkig wordt 99% van orders op tijd geleverd. Een exacte levertijd kunnen wij niet opgeven.

Bij het plaatsen van de order bij de fabriek geven wij uw telefoonnummer door. De fabriek kan dan eventueel rechtstreeks contact met u opnemen voor een afspraak. Doordat de levertijd op kan lopen krijgen wij niet altijd de exacte leverdatum door van de fabriek. Om transportkosten te besparen proberen ook zij de orders zo voordelig mogelijk te bundelen. Het kan in een uitzonderlijk geval voor komen dat de glasorder geleverd is zonder dat u een leverdatum door heeft gekregen. Ondanks onze inspanningen kan dit niet altijd voorkomen worden.

Glasorders worden altijd op de begane grond gelost. De grote glasorders en order met grote ruiten worden geleverd op een glasblok. De glasbok dient u binnen 4 weken leeg te maken en af te melden. Daarna betaald u bokkenhuur á € 2,50 per dag. Woont u in een gebied waar transport door een vrachtauto met oplegger combinatie niet mogelijk is, dan dient u dit van tevoren aan te geven. Anders bestaat de kans dat uw bok ver van de gewenste losplek gelost wordt, dit kan niet de bedoeling zijn.

Heeft u grotere ruiten besteld (> 1,5 m2) dan dient er iemand thuis te zijn om te helpen bij het lossen. Een ruit van 1,5 m2 weegt al snel 35 kg en is daardoor niet alleen te tillen. Voor kleinere ruiten hoeft u niet thuis te zijn. In dat geval kunt een paar latjes klaar leggen en een briefje ophangen op de plek waar u het glas gelost wilt hebben. Controleer uw glasorder altijd op eventuele fabricagefouten.

Bij een combinatieorder van glas en glastoebehoren zullen de glastoebehoren en eventuele ventilatieroosters waarschijnlijk eerder geleverd worden. Deze producten worden met een pakketdienst verzonden.

LET OP! Plaats bij uw adresgegevens geen postbus nummer. Wij kunnen hier geen verzending voor aanmaken.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van hetgeen u besteld heeft. Afhankelijk van de voorraad en de routes die gereden worden kan de levertijd een paar dagen eerder of later uitvallen. Om de transportkosten zo laag mogelijk te houden proberen we leveringen in de 'uithoeken' van ons land zoveel mogelijk te combineren. Wanneer er een levertijd bekend is krijgt u vanzelf een e-mail met alle informatie. Wij kunnen helaas niet eerder leveren dan de opgegeven levertijd.

 • Glastoebehoren zoals kit, band en blokjes proberen wij, mits op voorraad, nog dezelfde dag te verzenden.
 • Enkele beglazing heeft een levertijd van ca. 5 á 10 werkdagen.
 • Isolerende beglazing heeft een levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
 • Gehard glas heeft vanwege de extra bewerkingen een levertijd van ca. 15 á 20 werkdagen.
 • Glazen keuken achterwanden hebben een levertijd van ca. 20 á 25 werkdagen.
 • Geslepen glas heeft over het algemeen een langere levertijd van ca. 10 á 15 werkdagen.
De bovenstaande levertijden zijn echter indicaties. Het kan door eventuele drukte/vakanties en dergelijke uitlopen. Zorg er dus voor dat u pas een afspraak maakt met uw glaszetter/schilder nadat u uw glas heeft ontvangen.

Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Transportroutes
    Regio Vaste leverdag
    West Dinsdag
    Noord-West Ma t/m vr
    Noord-Oost Woensdag
    Zuid-Oost Vrijdag
    Zuid-West Donderdag
    (Vlaams) België o.v.b. Vrijdag

 Leveringsschema 

Verzendkosten Nederland

Uw orders worden door ons verzonden door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. 

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten (kleine order toeslag) van € 17,50 excl. btw in rekening. Deze producten worden door ons speciale glastransport geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50 of € 15,- (dit kan per product verschillen) excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 17,50 + € 9,50 = € 27,00 excl. btw.

Verzendkosten Nederland
Glasproducten € 17,50
Glastoebehoren € 9,50 of € 15,- 
Glas en glastoebehoren € 27,00
Bij orders hoger dan > € 400,00 Gratis
Lichtstraten € 27,00
Lichtstraten vanaf € 1000,00 Gratis

 
De verzendkosten worden automatisch aan uw winkelwagen toegevoegd.
Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten. 

Verzendkosten België

Uw orders worden door ons verzonden naar de Vlaamse provincies West Vlaanderen, Oost Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.

Voor orders van alleen glas brengen wij een bijdrage in de transportkosten van € 75,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een transporteur geleverd.

Voor orders van alleen glastoebehoren zoals beslag, kit, band en blokjes brengen wij een bijdrage in de verzendkosten van € 15,00 excl. btw in rekening. Deze producten worden door een pakketdienst geleverd.

Voor combinatieorders van glas en glastoebehoren bedragen de verzendkosten € 75,00 + € 15,00 = € 90,00 excl. btw.

Voor orders boven € 1.000,00 excl. btw brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Verzendkosten België
Glasproducten € 75,00
Glastoebehoren € 15,00
Glas en glastoebehoren € 90,00
Bij ordergrootte alleen glas > € 1.000,00 Gratis!!!!


Spoedleveringen zijn ook mogelijk, maar brengen extra kosten met zich mee. Wilt u een order met spoed laten leveren, neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.